Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vélemények a Patentex oval kúpról/kémről?
Én pár évig használtam, nem lettem terhes, mellette megszakítással védekeztünk, peteérés környékén inkább gumit használtunk.
A Pharmatex csípett és ez olcsóbb is, a kúpot használtam.
Annyi a negatív hogy hülye szaga van és akció közben/után elkezd folyni, vigyázni kell az ágyneműre. És az íze is borzasztó, de nem én ettem meg :D
A hatékonyságáról meg mondanak mindenfélét, nekünk jó volt, betartottunk minden előírást. Azt hiszem, a dolog előtt 10 perccel kellett feltenni, meg előtte/utána talán 3 órával nem volt szabad -nagyon- megfürdeni alul.
Az az egy év simán elég lehet arra, hogy ezzel a módszerrel teherbe ess.
Megszakítással még hagyján, de ha véletlen peteéréskor éppen nem szakítjátok meg, akkor könnyen összejön a gyerek.
Egyébként nekem nincs jó tapasztalatom a spermicidekkel, bár én a Pharmatexet próbáltam, nem a Patentexet. Csípett mint a fene, meg is hiúsult a szex, mert 2 perc után rohannom kellett kimosni. Még 2 óra múlva is sajgott az egész. De persze nem mindenki érzékeny rá, egyik barátnőmnek semmi baja tőle pl.
Amúgy én anno azért választottam a Pharmatexet a Patentex helyett, mert a Patentexben nonoxynol van, ami nem éppen egészséges.
Egyáltalán nem jobb mint a pharmatex. Az ok amiért többen allergiásak a pharmatexre mert fertőtlenítő van benne.
Ami hátrány azoknak akiknek nem bírja a szervezetük.
Én hajlamos vagyok sajnos a gombásodásra.
Kb 4 éve volt mikor elkezdtem szedni (pont egy nyavajám volt éppen akkor is) a pharmatex önmagában megoldotta a problémát és amig használtam a panaszaim száma kb nullára csökkent és valamilyen csoda folytán terhes sem lettem (ahogy sok más barátnőm sem)
Nyilván így van. Ha valaki minden kis szabályt betart és persze megszakítással csinálja akkor nagyon kicso a teherbe esés esélye. Aki teherbe esik pharmatexel mondjuk mert nem várta ki az időt vagy mosakodott közvetlen előtte utána az sem fogja bevallani...szimplán lesz@rozza. Nem azt mondom,hogy nincs meg rá az esély,hogy így is összejöjjön ez a baba de elég rendesen túl van dramatizálva ez a pharmatex történet.
Az orvosok pedig miért vannak ellene? Mert megéri nekik.
90%-uk ne ate egészségedet fogják szem előtt tartani,hanem,hogy melyik gyógyszergyártó céggel van szerződésük és megpróbálnak szépen rábeszélni a bogyóra.
Nem véletlen nem lehet kapni már magyarországon az "ősidőben" tökéletesen bevált pesszáriumot vagy a sokak által nem is ismert bizonyos tampont(ami szerény véleményem szerint a legjobb fogamzásgátló módszer volt amit kitaláltak).
Amíg ezek forgalomban voltak a gyógyszerekre közel nem volt ekkora kereslet.
Utolsó:
Jó, persze, megszakítással megbízható. Mert nyilván azt a kevés spermiumot kinyírja.
De megszakítás nélkül a spermicidek pearl indexe 25. Azaz 100 nőből egy év alatt 25 teherbe esik csak spermicidek megfelelő használatával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!