Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fogamzásgátló tablettát szedhetek így? (bővebben lent)
Sziasztok.
18 évesen nem volt még menstruációm, nincsen belső szervi problémám. A nőgyógyászom írt fel norcolutot ami beszedése után meg is jött de utána megint semmi. Mivel nem menstruáltam javasolta a fogamzás gátló szedését ami be állíthatja a ciklusomat. 1 havi adagot be is szedtem de ki derült, hogy trombózisra hajlamos vagyok így nem szedhettem tovább. A fogamzásgátló abbahagyása után 3 hónapig szedtem a norcolut utána már rendszeresen megjött magát. Most van lassan féléve egy komoly kapcsolatom és szeretnék fogamzásgátlót szedni, szerintetek szedhetek fogamzásgátlót úgy, hogy trombózisra hajlamos vagyok? Jövőhét szerdára kaptam időpontot az orvosomtól, de azért érdekelne a ti véleményetek vagy aki hasonló helyzetben van.
19/L
Mindenkinek megy a zöld kéz!
Azért bonyolítom mert az óvszerre allergiás vagyok. Nagyon sok fajta óvszert ki próbáltunk már, de egyik sem vált be. Eddig a megszakításos módszert alkalmaztuk de én nem nagyon bízok benne így szeretnék valami normális megoldást találni.
Ment mindenkinek a zöld kéz!
# 7: Igenis vannak olyan esetek, mikor a fogamzásgátló megoldást jelent a nőgyógyászati problémákra! Nekem húszas éveim elején minden ciklusban savas cisztáim voltak: a meg nem repedt tüszők alakultak át cisztákká, amik kirepedve fájdalmakat, barnázást, csípő érzést okoztak. Mivel akkor még nem akartam gyereket, a nőgyógyászom fogamzásgátló szedését ajánlotta. Több évnyi szedés után hagytam abba, és utána viszonylag könnyen tudtam teherbe esni, a cisztásodás nem tért vissza azóta sem! Szóval igenis lehetséges, hogy úgy "fedi el" a tabletta a problémát, hogy meg is oldja!
Kérdező: trombózishajlammal ne kockáztass. Spirálból van hormonos (ez neked nem ajánlott), illetve hormonmentes is, de annak kisebb a hatékonysága, meglehetősen nagy a teherbeesés lehetősége - márpedig spirál mellett nyilván nem jó teherbeesni... Én a helyedben pesszárimmal próbálkoznék, az lehetővé teszi a szex teljes élvezetét (tökéletesen érzitek egymást a partnereddel), és spermiciddel együtt alkalmazva megfelelő védelmet nyújt. Nehezen hozzáférhető, külföldről kell megrendelni, de évente csak egyszer kell beszerezni!
Ha nem használhatnék hormonális fogamzásgátlót, akkor tuti pesszáriumot használnék!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!