Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem merek lefeküdni a barátommal! Rettenetesen félek attól, hogy teherbe eshetek! Mit tegyek?
Már több mint egy éve együtt vagyunk, és egyre gyakrabban célozgat rá, hogy itt lenne az idő; én is így érzem, és vágyom is rá. Viszont rettenetesen félek attól, hogy teherbe eshetek! Egy gyerek teljesen tönkretenné az életemet.
Az óvszerben nem bízom, tablettát egészségügyi okból nem szedhetek.
20 éves vagyok.
Félek, hogy emiatt megromolhat a kapcsolatunk... :S
Köszi a válaszokat! :)
Első válaszolónak: mivel már régóta együtt vagyunk, a konkrét szexen kívül minden megvolt már.
Második válaszolónak: nem tudom, ezért kérdeztem, hogy mások hogy teszik túl magukat ezen? :o
Ne aggódj, a tablettán és a gumin kívül rengeteg védekezési módszer létezik. Ott vannak például a Pharmatex termékek: hüvelytabletta, kúp, krém. Ezeket mind lehet használni. Az igaz, hogy ezek a dolgok egymagukban csak olyan 85-86%-os védelmet nyújtanak, de gumival együtt, tökéletesen hatásos. nem? És ha a gumi elszakad ott van még a másik is. Én kúpot használok és meg vagyok vele elégedve. Az igaz, hogy néha még most is parázok, hogy "úristen terhes vagyok" de ezeket mind csak bebeszélem magamnak :) Nem olyan könnyű teherbe esni, ne aggódj. Ha meg nagyon nagyon félsz számold ki, hogy kb mikor lehet peteérésed. (Gondolom neked már nem olyan rendszertelen, mint egy 15 évesnek). Remélem segítettem.
16 éves lány
Vannak már fogamzásgátló szerek is. Pharmatex pl.?
Amúgy bízhatsz az óvszerben, szerintem ha sok tizenéves könnyűszerrel megteszi óvszerrel, és nem fél (ennyire legalábbis nem), akkor neked mi okod? Ugyan. Ha kilyukad az óvszer, azt észreveszitek...
Nem szabad így látni az egészet, mert akkor egész életedbe így lesz, hmm?
Köszi a megnyugtató válaszokat! :)
Harmadik válaszadónak: több kizáró okom van a hormonális szerekre, amiket most nem részleteznék, de doki mondta. A gyűrű is hormonális.
A mai tinik eléggé felelőtlenek szerintem; én azért félek, mert nem tudnék most gyereket vállalni, később viszont szeretnék.
Szerintem kipróbálom a Pharmatexet gumival. Azért nem merem önmagában, mert a párom is elég tapasztalatlan...
Még egyszer köszi mindenkinek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!