Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A 0.25-ös Frontin befolyásolja a fogamzásgátló hatását? (stodette)
Betegtájékoztató. E szerint hatással van egymásra a két szer. Beszélj a dokiddal.
Ide illő rész:
A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek
Az alábbi gyógyszerek fokozhatják a Frontin hatását:
- Bizonyos, depresszió kezelésére adott gyógyszerek (fluvoxamin, fluoxetin, szertralin, paroxetin, nefazodon), fogamzásgátlók, dextropropoxifen tartalmú fájdalomcsillapító, egyes gombaellenes szerek (ketokonazol, itrakonazol, metronidazol), bizonyos antibiotikumok (pl. erythromycin, klarithromycin), egyes gyomorfekély ellenes szerek (cimetidin).
Igen. De a Frontin altató-nyugtató-izomlazító antidepresszáns szer.
Viszont vannak fogamzásgátlók, melyeket depresszióban szenvedők, epilepsziások nem szedhetnek: pl. Yadine.
Nem tudom, melyik betegséged van.
A Yadine filmtabletta fokozott elővigyázatossággal alkalmazható
- ha cukorbeteg;
- ha epilepsziás (lásd "A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek")
Menj vissza dokihoz, hogy megbeszéld vele, hogy milyen gyógyszerkombinációt szedhetsz.
Próbáltam neked összeszedni a betegtájékoztató alapján az infókat, fentebb két helyen le is írtam. De nem vagyunk orvosok. Amíg nem tudsz visszamenni a dokidhoz, itt tedd fel a kérdést, elég gyorsan szokott a doki (nőgyógyász) válaszolni:
Idióta vagy, kedves kérdező.
A gyógyszerek hatásának sorrendje egymásra nem releváns, mivel egy szervezeted van; tudtommal.
Itt nincsenek orvosok, kérdezd kezelőorvosodat, vagy gyógyszerészedet.
Viszlát.
Nagyon nem ajanlott egyutt szedni!!
Raadasul az is lehet, hogy a fogamzasgatlo valtotta ki a problemadat. Siman okozhat depressziot, hat meg ha hajlamos is vagy ra..
Kemeny dolog a depresszio es a duhroham, en is ateltem mar (nem fogamzasgatlo miatt volt).
Ajanlom, hogy tedd le egy idore a fogamzasgatlot, hatha nem kell Frontint szeded.. Remelem nem kell ecsetelnem, miert durva szer a Frontin..
Előző válaszoló jól írta. A stodette egy gyakori! mellékhatása a depresszió. De ez is benne van a betegtájékoztatóban:
Pszichiátriai kórképek
Gyakori (e1% - <10%): hangulatváltozás, beleértve a depressziót; a nemi vágy változása
És ráadásul nem a házidokidnak kéne ilyen diagnózist felállítania.
Kérj beutalót egy kórházba kivizsgálásba. Szinte mindegyik kórháznak van ideggyógyászata. Ott pszichiáter
és pszichológus is megvizsgál, és komoly vizsgálatok alapján döntik el, milyen gyógyszert kell szedned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!