Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Hasmenés, hányás szinte...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hasmenés, hányás szinte egyszerre jött, de a tabi bevétele után (3kor szoktam bevenni, de másnap reggel volt ez) akkor kell kiegészítő védekezés?

Figyelt kérdés
2009. szept. 28. 12:27
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Üdv. Én is a 2 hét óvszert javasoltam, de azért mert azt hitem, hogy hajnali 3 kor vetted be a bogyót. A felszívódás zavara: A fogamzásgátlók felszívódása már a gyomorban megkezdődik. A székletlazítók nem befolyásolják a felszívódást, bár az ásványi olaj származékok (pl. paraffin) alkalmazása kerülendő. A nemi szteroid hormonok a bélből szívódnak fel, majd az epével kiválasztódnak és újra felszívódnak a bélfalon keresztül. Ezt nevezzük bél-máj körforgásnak ("enterohepatikus cirkuláció"). A súlyosabb hasmenés ezt a folyamatot megzavarhatja, és ezáltal csökkentheti a tabletták hatékonyságát, hiszen a hatóanyag nem tud kellőképpen felszívódni a bélből, ehelyett gyorsan kiürül.

Az epével a szteroidok más molekulákhoz kötötten (konjugált formában, pl. szulfátok alakjában) ürülnek a vékonybélbe. Szóval a hasmenés egyébként bezavarhat, mert hiába nyeled le a bogyót most, az nem kezd egyből felszívódni.

2009. szept. 28. 13:50
 12/12 anonim ***** válasza:
én vok az egyik aki az óvszert javasolta. de nem pontoztam le senkit. az nem az én műfajom. sztem az a nevetséges h mindenki mindenkit lepontoz. azt is odairtam h 4 óra a felszivódási idő. a kedves kérdező is ki tudja akkor számolni h mi mikor volt, nem? és nem kell leszedni a fejunket. jobb az ovatosság.
2009. szept. 28. 14:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!