Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vélemények/tapasztalatok a Velgyn fogamzásgátló használatával kapcsolatban?
És ha a ciklusom első napján szedem be (előtte pedig nem használtam más hormonális fogamzásgátlót), tényleg védelmet nyújt rögtön, nem kell kiegészítő módszert alkalmazni?
Évekkel ezelőtt Mercilonnal kezdtem, ott ugyanez volt.. de kicsit elbizonytalanodtam, miután olvastam, hogy ez viszonylag új gyógyszer. :)
Állítólag első bogyótól hat, de ha tényleg nem akarsz gyereket (valszeg azért szeded) akkor várd meg az első levelet, és még az első fél évbe, de legalább a 2. levél alatt gumit is használjatok !
jobb ha az 5.naptól szeditek mert nem lesz köztes vérzés
Sziasztok!
Örülök ennek a rovatnak, mert kicsit én is bajban vagyok.
2 hete szedem ezt a tabit, előtte még sosem szedtem fogamzásgátlót.
Nekem a doki azt mondta, hogy a menstruáció 5. naptól kezdjem el szedni.
Azóta mellékhatásként annyit érzek, hogy néha fáj a hasam, de azt írták a használati utasításban, hogy ez természetes.
Jótékony hatásként annyit tudok mondani, hogy csökkent z étvágyam és tisztul az arcom. Én egyébként azért írattam fel, mert elég csúnya volt és voilá. :D
Az orvos javaslatára mi még azért védekezünk másképp is, nekem is egy levélig mondta, hogy használjunk óvszert a párommal.
Vérvételre is elküldött, de csak miután felírta.
Én már nagyon várom mikor és hogyan fog megjönni, mert eddig mindig kín szenvedés volt, mert a derekam és a hasam nagyon fájt és összevissza volt.
Remélem így már kiszámítható lesz.
Írok ha bármit tapasztalok még, remélem segítettem.
ui.: énis nagyon féltem, mert az első, de eddig minden szupi :)
2 hete szedem ezt a fogamzásgátlót, pecsételő vérzés van (menzesz 1.napjától szedem) és a kis vízhólyagszerű kiütésekre is mellékhatásként tekintek.
Ezen tünetek miatt nem akarok együtt lenni barátommal, szóval van rá esély, hogy ezek elmúlnak vagy keressem fel a dokit új gyógyszer miatt?
Köszi a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!