Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Van itt olyan, aki a fogamzásg...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van itt olyan, aki a fogamzásgátló szedésének első hónapjában teherbe esett?

Figyelt kérdés

Ha igen, hány nap szedés után feküdtetek le a barátotokkal?

Olyan is írhat, aki nem esett teherbe. Ti is, meddig vártatok az első gumi nélküli szexszel?

2013. márc. 19. 18:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Én többször kezdtem már el fogigátlót életemben (37 vagyok, szóval úgy 4-5x fordult elő, hogy hosszabb szünet után kezdtem újra).

Követtem a tájékoztatót. Ha első nap kezdtem szedni, akkor első naptól nem védekeztem másképp, ha nem az első nap, akkor 7 napig kiegészítő védekezés.

Terhes csak akkor lettem, amikor szerettem volna, tehát nem fogigátló mellett. :)

2013. márc. 19. 18:30
 2/12 A kérdező kommentje:

Csak hogy mindig mindenki mást mond... egyesek azt mondják, el kell hinni, amit a betegtájékoztató ír, mások meg azt, hogy nem szabad, 1 hónapig még szigorúan óvszert kell használni.

Én hiszek a betegtájékoztatóban, még így is várok legalább 2 hetet, de akkor is az én testemről van szó, gondoltam, megkérdezem, akad-e erre példa.

2013. márc. 19. 18:33
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Kérlek, a fogamzásgátló tájékoztatója igazat ír.

Csak maximum abból lehet gond, hogy nem mindenki ugyanazt tartja a menstruáció első napjának.

Még az orvosok se ugyanazt mondják.

Egyik szerint az a nap, amikor rendesen beindul a vérzés.

A másik szerint már a barnázás is beleszámít a menstruációba.

Vajon kinek van igaza?

Pl.: tegyük fel, van egy nő, aki barnázik egy-két napig, majd a harmadik napon megindul az erőteljes vérzés. Ő azt gondolja, hogy az az első nap és nem védekezik máshogy 7 napig, de mi van, ha ez valójában a 3. nap volt és még védekeznie kellene?

Na az ilyen félreértések érdekében is jó lehet még 7 napig máshogy védekezni, akkor is, ha az "első" nap vette be valaki.

2013. márc. 19. 18:57
 4/12 anonim ***** válasza:

*csak a lényeg maradt le:

Szerintem azért mondanak több várakozási időt az orvosok, mint amennyi a gyógyszerek tájékoztatójában szerepel, hogy az ilyen "vajon ez hanyadik nap volt"-tipusú félreértésekből adódó hibákat megelőzzék.

Biztos, ami biztos, inkább védekezzen egy kicsit tovább is máshogy, mint kellene, minthogy baj legyen.

2013. márc. 19. 19:00
 5/12 A kérdező kommentje:

Ez logikus, nagyon köszönöm a válaszokat!

Az én dokim azt mondta, az 5. napon kezdjem el, mert akkor lehet tudni, tényleg megjött-e rendesen, és hogy az első hónapban egyáltalán nem véd és szigorúan védekezzünk, pedig a betegtájékoztató szerint ebben az esetben is csak 7 nap kell. Mondjuk a dokim egy elég konzervatív, idős nő. Illetve biztosan el akarja kerülni az esetleges, szedési hibából fellépő kórházi pereket.

2013. márc. 19. 19:00
 6/12 anonim ***** válasza:

Még egy ok eszembe jutott:

nem lehet tudni előre, hogy hogyan fog az ember szervezete reagálni az adott fogamzásgátlóra.

Előfordul, hogy valakinek végig áttöréses vérzés jelentkezik és ezért más, nagyobb hormontartalmú gyógyszerre kell váltani.

Azaz az első hónap az egyfajta próba, ami alatt kiderül, hogy hogyan tolerálja az egyén szervezete a tablettát.

Emiatt sem árthat kivárni.

2013. márc. 19. 19:25
 7/12 anonim ***** válasza:
Nekem az első hónapban volt áttöréses vérzésem (de nem lettem terhes), a 2. hónapra megszűnt. Szóval a vérzés sem jelent semmit igazán, csak hozzá kell szoknia a szervezetnek. De mivel a tabletta 3 féleképpen is akadályozza a teherbeesést (peteérést gátol, beágyazódást gátol, és megvonásos vérzést okoz), így ha az egyik hatás nem is fejtődik ki időben, a többi már igen. :)
2013. márc. 19. 19:27
 8/12 anonim ***** válasza:
A barátom exe valahogy így lett terhes,elkezdte szedni és 2-3héttel később lefeküdtek és a csaj teherbe esett... abortusz lett a vége.
2013. márc. 19. 19:50
 9/12 A kérdező kommentje:
8-as! Nem tudsz valami kiegészítő körülményt? Hasmentés, antibiotikum, szedési hiba?
2013. márc. 19. 20:06
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
"A barátom exe" nem elsődleges forrás. :) Simán lehet, hogy nem is szedte, csak azt mondta. :)
2013. márc. 19. 20:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!