Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Dohányzás + fogamzásgátló? Még így is lehet probléma?
Figyelt kérdés
Hála istennek nem dohányoztam sokáig, kb. fél évig. Most tettem le nem olyan régen. Fogamzásgátlót szeretnék szedni. Ha már nem dohányzom, még így is kockázatos a szedése? Vagy csak akkor kockázatosabb, ha mellette dohányzom? Remélem érthethő a kérdésem.2013. márc. 6. 20:38
1/7 anonim válasza:
dohányzás nélkül is ott lesz a kockázat, de lényegesen kisebb.
2/7 anonim válasza:
Zöldfülű vagyok, bocsánat, de a dohányzásnak mi köze a foggátlóhoz?
3/7 A kérdező kommentje:
Az, hogy a trombózis veszélye húszszorosára nő, ha fogamzásgátló szedése mellett dohányzol.
2013. márc. 6. 20:41
4/7 anonim válasza:
az a köze, hogy jelentős mértékben növeli a mélyvénás trombózis kialakulásának veszélyét. aztán a rög faszán elszabadul, felmegy a szívbe, onnan meg a tüdőbe. a halál oka: tüdőembőlia
5/7 A kérdező kommentje:
De, ha már nem dohányzom és úgy kezdem el szedni a fogamzásgátlót, akkor nekem nem lesz annyira kockázatos, mintha szívnám rá a cigit, nem? Nyilván a sok méreganyagnak ki kell ürülnie a szervezetemből...
2013. márc. 6. 20:43
6/7 anonim válasza:
nem a méreganyagok miatt van, de valóban, kisebb lesz a kockázat. jól tetted, hogy leraktad a cigit
7/7 anonim válasza:
Jól gondolod, nem lesz akkora a kockázat, mintha dohányoznál mellette, de nem lesz nulla sem.
A fogamzásgátló azoknál is megemeli a trombózis kockázatát, akik egyáltalán nem dohányoznak.
Mielőtt felíratnád, mindenképpen alaposan vizsgáltasd ki magad és mérlegelj is!
A trombózis sajnos nem az egyetlen kockázata a fogamzásgátlónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!