Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Miért "nyomja" annyira minden...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért "nyomja" annyira minden orvos a tablettát?

Figyelt kérdés
Tegnap éppen erről beszélgettünk a párommal, hogy elképesztő, hogy ha fogamzásgátlásra kerül a sor, akkor a nőgyógyászok többsége (tisztelet a kivételnek) egyből rácuppan a gyogyó témára, és gondolkodás nélkül írja fel 14, 16 éves kislányoknak. Ez miért van? (Eddig én is gyógyszeres voltam 16 éves koromtól, most olyan mellékhatásai jöttek ki, hogy soha többet egy tized gramm hormont sem vagyok hajlandó bevinni a szervezetembe. Ennek ellenére mindenkinek szíve joga, hogy mit szed be és mit sem, csak durvának tartom, hogy "beetetik a kislányokat, hogy jajjj alacsony hormontartalmú, nem lesz bajod, stb. aztán pillázás van, mikor tönkre megy a gyomor, máj, kb minden... Velem ez történt... :( )

2013. márc. 1. 08:06
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Lehet hogy pénzt kapnak érte... :(

Én amikor szedtem a gyógyszert, minden héten fájt a fejem, orvosról orvosra jártam vele. Jó pár doki után, az egyik rájött hogy talán a fogamzásgátló okozza a bajt. Miután abbahagytam és kiürült a szervezetemből, a fejem sem fájt többé! :)

2013. márc. 1. 08:19
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem kis pénzt kapnak érte, elhiheted. Én is akartam szedni 16 évesen, mert istenítették a tablettát. Szüleim nem engedték. Most így 25 évesen már hálás vagyok nekik ezért!
2013. márc. 1. 08:38
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Mert a gyógyszercégek aszerint szponzorálják a dokikat, hogy mennyi receptet írtak fel a termékeikből. És ez vonatkozik mindenféle bogyóra. Ezért kapsz antibiotikumot minden kis megfázásra, stb.
2013. márc. 1. 08:44
 4/10 A kérdező kommentje:

Hát ez durva... Én is ilyesmire gondoltam egyébként, hogy pénz lesz a dologban. :( Elég szomorú, hogy így van, és az orvost sem a páciens érdekli, csak a nagy lóvé.

Felírja kislánynak, öregnek, stb. Anyának is hiába könyörgök, hogy ne szedje, mert dohányzik, és 40 fölötti, ha orvos írta fel, akkor én ne okoskodjak. :( Elképesztő :(

2013. márc. 1. 09:08
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Egyes "összeesküvés" elméletek szerint, valamikor a múlt század első felében, amikor a gyógyszeripar kezdett kialakulni, akkor történt egy paktum. Az orvos képzést tudatosan úgy alakították át, hogy az minél gyógyszerközpontúbb legyen. A betegségek kezelésében a gyógyszerek nagy részének az alkalmazása teljesen felesleges, illetve természetes módszerekkel helyettesíthető lenne. Csak akkor sokan nem gazdagodnának meg ... :-P Egyébként egy orvos barátomtól hallottam ezt :-(
2013. márc. 1. 09:23
 6/10 anonim ***** válasza:

Az egyik oka tényleg a pénz. Abból, hogy vki kotont használ, a dokinak bizony nem lesz pénze.

Viszont a másik dolog az, hogy az emberek nagy része hülye. Hiába mondod neki, hogy használjon óvszert, ha nem hajlandó rá.

Most gondolj bele, hogy orvos vagy. Bejön hozzád egy 15 éves lány, megmondja, hogy tabit szeretne. Elmagyarázod neki, hogy nem kellene, inkább gumit használjon.

Aztán egy hét múlva jön, hogy akkor szeretne esemény utánit, mert hát elkapta a hév. Aztán ezt eljátssza még párszor (vagy nem is kér esemény utánit, hanem rögtön terhesen jön)....

A doki úgy van vele, hogy a tablettának még mindig kisebb a kockázata, mint egy terhességmegszakításnak.

2013. márc. 1. 10:42
 7/10 A kérdező kommentje:
Jó, ebben tényleg igaza van az orvosnak, nem tudok vele veszekedni. Azt meg ugye most ne kezdjük el, hogy mert a mai fiatalok, mert se vége se hossza nem lenne :S
2013. márc. 1. 11:39
 8/10 anonim ***** válasza:
Azért, mert ez egy hatalmas business. Az orvosok rengeteg pénzt kapnak ezért a gyógyszergyártó cégéktől. Nem véletlen, hogy mindig egy-két bizonyos márkájú gyógyszert írnak föl.
2013. márc. 1. 23:12
 9/10 anonim ***** válasza:

Azon nem érdemes vitatkozni, hogy a fogamzásgátlás legbiztonságosabb módja jelenleg a fogamzásgátló tabletta. Nem véletlen, hogy a Pearl indexe a sterilizálással egyenlő, ami azért nem rossz. Természetesen jobb lenne a minimális hormontermelést is elkerülni. De az egyéb fogamzásgátló eljárások többsége összeszokott pároknál működik igazán. Egy orvosnak az az elsődleges feladata, hogy ha beállít hozzá egy 15 éves fogamzásgátlóért, akkor a lehetőségekhez képest a legbiztonságosabb megoldást javasolja neki. Senki nem gondolja komolyan, hogy egy tinilány nekiáll számolgatni, hőmérőzni, zselékkel, meg habokkal pepecselni... Marad a gumi, ha épp kéznél van, vagy a megszakítás, ami kb annyira számít védekezésnek, mint az oroszrulett.

És igen, a gyógyszer értékesítés üzlet is, hatalmas üzlet.Senki nem tudja, és nem is akarja megakadályozni a gyógyszergyártó cégeket abban, hogy honorálják az orvosoknak, ha az ő készítményeiket írja fel.

Az pedig, hogy neked ilyen problémáid lettek Kérdező, azért van, mert a nőknek sem jut eszébe szinte soha, hogy amíg gyógyszert szednek, legalább évente egy teljes vérképre kérjenek beutalót.

2013. márc. 2. 00:32
 10/10 A kérdező kommentje:

Már elnézést kedves utolsó, nem emlékeztem, hogy ott voltál az éves kontroll vizsgálataimnál. Bocsánat, hogy nem vettem észre a jelenlétedet... (szarkazmus tábla)

Megmondom, szerintem miért lett bajon. Mert 17 éves korom óta folyamatosan tolták a szervezetem több-kevesebb hormonnal, és így 23 éves koromra besokallt a szervezetem. 2 hete hagytam abba, látom, hogy tűnnek el a pattanások, lement 1 kiló (!!! egy hét alatt, ez durva, pedig nem ettem kevesebbet, sőt), és a kedvem és a libidóm is kezd javulni.

Lényeg a lényeg, hogy DE, elmentem éves kontrollra, mert én történetesen figyeltem erre. De úgy gondolom, hogy ha már a doki bácsi felveszi azt a csecse kis honoráriumot, akkor legyen oly kedves szóljon, hogy mikor kell jönni legközelebb. Úgy gondolom, hogy azon nők zöme, akik nem járnak kontrollra, nem azért teszik mert rosszat akarnak maguknak (!!!), hanem azért, mert nem tudják, hogy kéne, mikor kéne esetleg. És uram bocsá, hogy ezt nem tudják, azért járt a doktor orvosira, hogy ezt ő tudja. Szerintem az Ő feladata lenne.

A másik dolog meg, hogy nem is értem, hogy hogyan van összefüggésben az, hogy a tablettának milyen komoly mellékhatásai vannak, és hogy valaki jár-e kontrollra...

2013. márc. 2. 09:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!