Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elkezdtem szedni egy fogamzásgátló tablettát a jangeet. Azért írták fel mert nem jött meg és, hogy normálisan beálljon a ciklusom és nem a vérzés napján kezdtem el szedni, mert ugye nem jött meg, hanem azt mondta az orvos hogy csak kezdjem el szedni?
ha jól tudom, akk ha beveszed várni kell sztem xy időt és már hat is..de ez csak elmélet, lehet h nem így van..
F/16
Ha nem akkor szeded, amikor menzeszed van, akkor ki kelk varni az 1 honapot.
Elso valaszolo: minek pocsekolod az idodet teljesen haszontalan valaszokra?
:)))
Ide nem jarnak orvosok draga!
Ez nem egy orvos válaszol fórum. Ha orvostól akarsz választ, akkor olyan helyre írj, ahol orvosok válaszolnak.
Mondjuk megkérdezhetted volna a dokid is, ha már úgy is ott voltál.
Egyébként két hetet várj, biztos ami biztos.
Jah és egy kis megjegyzés: A tabletta nem állítja be a ciklust. Nem is értem miért mondják ezt az orvosok gondolom azért, mert egyszerűbb, mint elmagyarázni...)
Szóval nem beállítja a ciklusod, hanem kikapcsolja.
Nem lesz sem peteérésed, sem menstruációd!
A vérzést a szünetben a tabletta hozza létre. Amíg szeded, folyamatos hormonszintet biztosít, ami fenntartja a nyálkahártyát, ha pedig abbahagyod (a 7 napos szünetben), akkor pedig lecsökken a hormonszint és elkezdesz vérezni.
Ennek a vérzésnek tehát az égvilágon semmi köze nincsen a te ciklusodhoz, csak és kizárólag a tabletta szedésétől függ. Ha mondjuk nem 21, hanem csak 15 napig szednéd, akkor annyival rövidebb lenne a "ciklusod".
Ergo: A tabletta nem fogja megoldani a problémádat, csak elfedi. Rendszeresen lesz vérzésed.
Ha most nincs vérzésed, az azt jelenti, hogy peteérésed sincsen. A tabletta sem fog neked peteérést csinálni.
Ha abbahagyod a tabit, ugyanúgy nem lesz sem peteérésed, sem vérzésed, mint most.
Tehát semmivel sem leszel előrébb.
Inkább vizsgáltasd ki magad egy normális orvossal (lehetőleg endokrinológussal), és az OKOZ kezeltesd, ne a tünetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!