Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mikortól fejti ki hatását a gyógyszer? FONTOS!
Mai nap kezdtem el szedni a Symicia nevezetű fogamzásgátlót.
Az eredeti ok az, hogy jövő hónapban utazok el, és elég rossz lenne az egész utam/"nyaralásom",mert pont arra a hétre esne a menstruációm. Felkerestük a nőgyógyászomat, és megbeszéltük, hogy kapok 2-3 hónapra egy fogamzásgátlót: ne hagyjam abba -> nem jön majd meg. Hétfőn jött meg a menzeszem, ma van ugye csütörtök és mondta a doki, hogy ma simán bevehetem az első szemet. Viszont mivel a fő ok nem a védekezés volt, hanem hogy kimaradjon a menzesz... így nem kérdeztem rá, hogy mikor hat. Szóval lényegében ma van a 4.napja a menzeszemnek ... mikortól van teljes védelem? Mert még sosem szeretkezhettem önfeledten(ha értitek:))
Fontos lenne a válasz, köszönöm szépen előre is !!!!!
Ez a betegtájékoztatóból:
"Ha a Symicia szedését a menstruáció első napján kezdi el, már azonnal védett a terhességgel szemben. Elkezdheti a szedést a ciklus 2-5. napján is, de ilyenkor az első 7 napban további védekezést (például óvszert) kell alkalmaznia."
Na most akkor .. ?
"Szóval lényegében ma van a 4.napja a menzeszemnek"
"a ciklus 2-5. napján is, de ilyenkor az első 7 napban további védekezést (például óvszert) kell alkalmaznia."
Ezen mi nem érthető? Elvileg 1 hétig még gumit kell használnod, ha szexelsz, de te tudod...
Szia! én is ezt szedem. Én se az első napon kezdtem, hanem a 3. vagy 4. napon. A papíron 1 hét van gumival, nekem a dokim 2 hetet javasolt, azt be is tartottuk, és nem lett gond. A kérdésedre válaszolva: szerintem egy hét után véd, ha nem az 1. napon kezdted szedni, mivel azért kell addig kiegészítő védekezés.
A menzesz eltolása nekem sikerült, pedig viszonylag az elején voltam még a gyógyszerszedésnek. (én se vagyok híve, de nekem is utazás miatt kellett) Mondjuk egyszer nem lesz bajod tőle, de azért rendszeresen - akármilyen kényelmes is - nem egészséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!