Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi esély van a kiszőrösödésre?
Jesszus, ennek mindenképp járj utána. A rendszertelen vérzést hormonprobléma okozhatja. De ha nem voltál hormonvizsgálaton, akkor a nőgyógyásznak halvány fogalma nincs arról, hogy mégis mivel van pontosan probléma. Innentől sötétben tapogatózik. Mondjuk nem is ez a szakterülete.
Menj el a háziorvoshoz és kérj beutalót endokrinológiára, vérvételre. Egy tűszúrás után másnap tudni fogod, pontosan mi a problémád, nem kell félévekig tömnöd magadba valami olyan hormont, amiről az orvos se tudja, hogy hat-e.
10-esnek: te ne beszélj már itt marhaságokat. A rendszertelen menzeszt a hormonprobléma okozza. A hormont ha pótolja megfelelő gyógyszerrel, akkor múlik el a baj, és jön rendbe a menzesz. Ne okoskodj már nekem, ha azt se tudod, hogy működik egy női test.
A kérdezőnek: kéne egy komolyabb kivizsgálás, és annak megfelelő gyógyszert kell szedned. mivel a fogamzásgátló gyógyszerek hormont tartalmaznak, így azt fognak felírni.
Biztos nem tudom hogy működik a női test negyedéves orvostanhallgatóként...
Ne haragudj, de neked nem kellene okoskodnod, ha nem értesz hozzá.
A fogamzásgátló leállítja a ciklust. NEM beállítja, hanem leállítja. Nagyon nem ugyanaz a kettő. Nincs peteérés, és nincs menzesz sem, amíg az ember szedi a tablettát.
Azért vérzik rendszeres időközönként, mert megvonja a hormont a 7 napos szünetben, és erre a szervezet vérzéssel reagál.
Ha a levél közepén hagyja abba, akkor hamarabb fog vérezni. Ha meg nem tart szünetet, akkor nem vérzik.
NEM a ciklust teszi rendbe!!! A tünetet kezeli, nem az okot.
Ha abbahagyja a tablettát, akkor ugyanúgy szar lesz a ciklusa, mint előtte!!
Aztán majd szaladgálhat a dokihoz, mikor gyereket akar, de nincs ciklusa.
Én kiszőrösödtem, előfordul. Nem gyakori mellékhatás, de előfordul.
Bajuszom lett elég fekete, kb hetente kell gyantáztatni, vagy kis csipesszel kitépkedni. Kezemen, kézfejemen látszanak meg a fekete szálak, pedig amúgy világos hajú/szőrű vagyok. Meg kinpttek ilyen brutális kis babahajak (mondjuk azoknak örülök, mert elég aranyosak :D ). De amúgy elég szívás, ja :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!