Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Mely napokon legkevésbé...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mely napokon legkevésbé termékenyek a nők?

Figyelt kérdés
Pl: menstruáció után 1 héttel?
2013. febr. 6. 17:50
 1/9 anonim ***** válasza:
Közvetlenül a menstruáció előtt és alatt. De a számolgatás védekezésre NEM alkalmas.
2013. febr. 6. 17:51
 2/9 anonim ***** válasza:
56%
hétfő reggelenként
2013. febr. 6. 17:54
 3/9 anonim ***** válasza:
Fizetésnapokon kívül mindegyiken.
2013. febr. 6. 17:58
 4/9 A kérdező kommentje:

Persze tisztába vagyok vele hogy ez nem megfelelő védekezési módszer , nem is tervezem. :)!

Lehet kicsit bután hangzik a kérdés , de hát erre való ez az oldal hogy feltegyük a kérdéseink , amit máshol nem mernénk... tehát köszönöm a második , nagyon humoros '' választ :D a kérdésem az lenne hogy a menstruáció után egy héttel mennyire számít termékenynek egy nő?

2013. febr. 6. 18:00
 5/9 A kérdező kommentje:
ja meg a harmadik ,kacagtató ' választ is kösz.
 6/9 anonim ***** válasza:

Utána kezd veszélyessé válni ... :-P

Elméletileg félidőben van peteérés ugye ... de azt a menstruáció első napjától számítják. Azaz ha mondjuk egy hétig menstruál (tudom általában kevesebb, de van ilyen is), akkor a menstruáció vége után egy héttel már peteérés van.

De a naptár módszer ugyanannyira nem védekezés, mint a megszakítás! Bármikor lehet spontán peteérés: betegség, stressz és egy nagyobb orgazmus hatására is.

7/9 anonim ***** válasza:

Nem félidőbe van peteérés. Ez hülye torzítás, nem értem miért így tanítják.

Következő menzesz előtt kb. 14 nappal van peteérés. Persze 28 napos ciklus esetén ez pont félidő, de a még mindig normálisnak számító 25, vagy épp 35 napos ciklus esetén nagyon nem a félidő.

Nyilván az, hogy mikor termékeny, függ a ciklusa hosszától. Ha meg a menzesz végétől számolod (ami alapból baromság, mivel a ciklust a vérzés első napjától számoljuk), akkor még az is számít, hogy hány napos a vérzés.

Meg azt sem árt hozzátenni, hogy a spermiumok szélsőséges esetben akár 5 napig is életképesek a nőben.

2013. febr. 6. 18:54
 8/9 anonim ***** válasza:
félidőben*
2013. febr. 6. 18:54
 9/9 anonim ***** válasza:

Ok! Én a könyv szerinti 28 napból indultam ki, de igaz.

Egyébként meg:

[link]

[link]

2013. febr. 7. 08:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!