Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mely napokon legkevésbé termékenyek a nők?
Persze tisztába vagyok vele hogy ez nem megfelelő védekezési módszer , nem is tervezem. :)!
Lehet kicsit bután hangzik a kérdés , de hát erre való ez az oldal hogy feltegyük a kérdéseink , amit máshol nem mernénk... tehát köszönöm a második , nagyon humoros '' választ :D a kérdésem az lenne hogy a menstruáció után egy héttel mennyire számít termékenynek egy nő?
Utána kezd veszélyessé válni ... :-P
Elméletileg félidőben van peteérés ugye ... de azt a menstruáció első napjától számítják. Azaz ha mondjuk egy hétig menstruál (tudom általában kevesebb, de van ilyen is), akkor a menstruáció vége után egy héttel már peteérés van.
De a naptár módszer ugyanannyira nem védekezés, mint a megszakítás! Bármikor lehet spontán peteérés: betegség, stressz és egy nagyobb orgazmus hatására is.
Nem félidőbe van peteérés. Ez hülye torzítás, nem értem miért így tanítják.
Következő menzesz előtt kb. 14 nappal van peteérés. Persze 28 napos ciklus esetén ez pont félidő, de a még mindig normálisnak számító 25, vagy épp 35 napos ciklus esetén nagyon nem a félidő.
Nyilván az, hogy mikor termékeny, függ a ciklusa hosszától. Ha meg a menzesz végétől számolod (ami alapból baromság, mivel a ciklust a vérzés első napjától számoljuk), akkor még az is számít, hogy hány napos a vérzés.
Meg azt sem árt hozzátenni, hogy a spermiumok szélsőséges esetben akár 5 napig is életképesek a nőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!