Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
42 évesen milyen fogamzásgátlást lehet alkalmazni? Gondolom tablettát már nem igazán írnak fel.
42 évesen nem szabadna tablettát szedni, és felírni sem szabadna, főleg nem visszeres lábra, meg trombózisos családi anamnézissel.
Használj óvszert, spirált, pesszáriumot, spermicidet, vagy akármi mást, ami nem hormonos.
Visszerekkel, trombózisos háttérrel ne szedj tablettát!
Én évekig használtam a Pharmatexet, annak is a krém változatát. Síkosít is, nem kellemetlen.
40 vagyok, most tablettát szedek, de nekem szerencsére semmilyen akadályozó tényezővel nincs dolgom.
Kérj egy kivizsgálást trombózishajlamra. Az, hogy volt a családban, semmit nem jelent, mert más is okozhat trombózist, nem csak genetikai hajlam.
Ha nem dohányzol, akkor kivizsgálás után felírnak hormonálist - de ne Tri-regolt írass, hanem valami alacsonyabb hormontartalmút. Én ajánlom pl. a Nuvaringet. 37 éves vagyok és azt használom, nagyon szeretem. (Előtte én is Tri-regolt szedtem sokáig, gond nélkül).
És hogy mennyire nem törvényszerű, hogy a hajlam öröklődjön: nekem a szüleim mindketten vérhígítót szednek, én pedig enyhén vérzékeny vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!