Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az orgazmussal kapcsolatban igazából arra gondoltam /ezt olvastam/, hogy nők esetében ilyenkor is lehet peteérés; nem csak a középidőben. Ilyenkor hogyan véd a tabletta?
ezt már leírtam abban a kérdésben is, h az orgazmusnak semmi köze a peteéréshez.
peteérésed az akkor van amikor, független h van e orgazmusod, vagy nincsen.
és nincsen minden orgazmuskor peteérés ez egy hatalmas baromság.
"Hatékonyságuk közepes, mivel bármikor változás állhat be a menstruációs ciklusban, valamint valamilyen hatásra (pl. egy kiadós orgazmus) a ciklus első felében bekövetkezhet hamarabb a peteérés."
Már értem, Te valami ilyesmit olvashattál. Ez csak a megszakított közösülésre vonatkozik, mint a fogamzásgátlás egyik módjára. Ha tablettát szedsz az mindig véd, az egész ciklus során. Pete érésed nincs, hiszen megakadályozza gyógyszer. De ha mégis bekövetkezik (késve veszed be a tabit) akkor előfordulhat peteérés, de akkor sincs esélye a teherbe esésnek, hiszen ezek a gyógyszerek nyákdugót képeznek amitől nem tudnak feljutni a spermiumok, ha mégis a méh fala nem vastagszik, tehát a megtermékenyített petesejt nem tud beágyazódni, nem leszel terhes. Persze vannak kivételek szép számmal ezért vigyázni kell! Remélem tudtam segíteni!
A tabletta olyan hormonális helyzetet hoz létre, amiben nem érik petesejt. Ennek semmi köze az orgazmushoz. Gyógyszert nem szedő nőknél előfordulhat - százmillióból egyszer - hogy egy érőfélben lévő tűsző az orgazmus hatására megreped. Gyógyszerszedésnél viszont nincs érésben lévő tüsző sem, ami megrepedhetne.
Egy kis fogalmi kiigazítás tehát: a peterés egy folyamat, amit a menstruácó indít el, és kb. két hétig tart, aminek a végén egy darab petéből érett tűsző lesz, a tüsző megreped és elindul a méh felé. Ez a sejt alkalmas megtermékenyítésre, a többi éretlen petesejt nem. Gyógyszerszedés mellett ez az érési folyamat ki van iktatva, tehát NINCS MEGTERMÉKENYÍTÉSRE ALKALMAS sejted.
Gyógyszedés mellett tehát nincs:
- peteérés
- tüszőrepedés
- menstruáció => megvonásos vérzés van, amit a gyógyszerszedés abbahagyása miatt leeső horomnszint okozza
Nincs miért aggódnod, egy dolgod van, hogy rendesen szedd a gyógyszert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!