Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » A fogamzásgátló szedését...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A fogamzásgátló szedését milyen mellékhatásai miatt kellett abbahagynotok?

Figyelt kérdés
2009. aug. 31. 14:21
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Minden benne van a betegtájékoztatóban. Ha valamiben nem vagy biztos, azt petig az orvostól kell megkérdezni. Nyílván olyanokért még nem hagyja abba az ember, ha felszed pár kilót vagy kicsit szárazabb lesz a bőre, de ha mondjuk leáll a mája... Érted :)
2009. aug. 31. 14:24
 2/16 A kérdező kommentje:
Vágom...Többféle mellékhatás gyötör és már a 3. gyógyszerrel próbálkozom. Csak kíváncsi vagyok, kinek meddig ment a türelme, milyen mellékhatásokat tűrt csendben, hosszasan... Tapasztalatokra lennék kíváncsi, hogy mikor mondta azt a doki, hogy állj, nincs értelme tovább szedni, másikkal próbálkozni.
2009. aug. 31. 14:29
 3/16 anonim ***** válasza:
Pontosan milyen mellékhatások? Ha nem túl indiszkrét a kérdés.
2009. aug. 31. 15:14
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Amig szedtem semmilyen mellékhatás nem volt. Aztán abbahagytam és nem lett peteérésem, 35-40 napig tartott a ciklusom, a vérzés igaz, hogy 5 napig, de előtte és utánna 5-5 napig barna pecsételés volt, tönkre tette a hormonjaimat és 5 évbe telt, amig mindent rendbetettek gyógyszerrel és most elvileg lehet már gyerekem. Bár eddig még nem jött össze, 9 hónapja próbálkozunk. Ha lányom lesz, biztos nem fogom engedni, hogy fogamzásgátlót szedjen és én sem fogok soha többet. Egyébként Tri-Regolt és Gracialt szedtem összesen kb. 6 évig.
2009. aug. 31. 15:25
 5/16 anonim ***** válasza:
1,5 évvel ezeltött abba hagytam, mert 1 teljes hónapig gyötört az áttöréses vérzés. 1 évig szedtem. Most újra szedem, de eddig nem volt mellékhatás. Huzamos ideig ezt sem fogom szedni. Mivel pár hónapja van egy kapcsolatom ezért kezdtem el újra szedni. Ha rendszeresen szeded úgyan abban az időben kicsi az esély a mellékhatásokra. Tudom, hogy nem egyformák az emberek szervezete. Ki így, ki úgy reagál. Ha már régóta tart a mellékhatás akkor menj vissza a dokihoz.
2009. aug. 31. 15:37
 6/16 anonim ***** válasza:

12:25-ösre reagálva. Igen, egyébként ezt elvileg minden orvosnak mondania kéne, hogy fogamzásgátló szedésének abbahagyása után minimum két év szünetet kell hagyni, és csak utána szabad gyereket vállalni, mert súlyós károkat okozhat a magzatban. Minnél tovább szedi valaki, annál jobban teszi tönkre a szervezetét, és annál kevesebb esélye van a sikeres fogantatásra.

Én sem tervezem sokáig szedni, csak a rendszertelen ciklusom miatt kényszerülök rá.

2009. aug. 31. 15:46
 7/16 A kérdező kommentje:
Ami a legrosszabb, az a mellfájdalom. Annyira erősen fájnak, hogy alig lehet hozzáérni. Rusnya ragyák borítják a képem, mellkasom. Felszedtem több mint 10 kg-t. Gyakran van hányingerem és a hasam is fájdogál. A libidóm a nullával egyenlő. Kb. ennyi.
2009. aug. 31. 17:27
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

szoktad havonta ellenorizni a melleid??? ha nem, akkor surgosen fogj neki!!!!

en fel evig szedtem Karissat (magyarorszagon ahogy latom nem elterjedt de amugy jo minosegu es alacsony hormontartalmu gyogyszer, full nogyogyaszat kivzsigalas es vervetel utan irtak fel)

MELLEKHATAS: 1x2 cm-s EMLODAGANAT.

megmutottek. szerencsere joindulatu.iszonyatos elmeny volt es nehezen tettem magam tul rajta. tobbet soha nem szedek fogamzasgatlot.

20L

2009. aug. 31. 18:30
 9/16 anonim ***** válasza:
36%
15:46os, az orvosok nem köteleznek arra hogy elvetesd a gyereket hogy ha fagmzásgátló mellett estél teherbe... semmilyen hatással nincs a gyerekre, milyen két évről beszélsz? akinek nem áll rá készen a szervezete nincs peteérése a gyógyszer miatt az nem is fog teherbe esni, de aki gyógyszer után akár már egy héttel is teherbeesik annak sem lesz semmi baja. nem gondolod hogyha így lenne ahogy te írod akkor a teherbe esett gyógyszerszedőket törvényileg köteleznék az abortuszra és ingyenes is lenne nekik az eljárás?
2009. aug. 31. 19:55
 10/16 anonim ***** válasza:

19:55 senki nem mondta, hogy bárkit is kötelezni kéne arra, hogy elvetesse a gyerekét. Csupán fent áll az igen nagy kockázata annak, hogy a gyerek nem lesz egészséges.

Attól még, hogy te még nem hallottál a dologról, ez a veszély igenis fentáll és elég gyakori. Rengetegen tudatosan váltanak át valamilyen hormonmentes fogamzásgátlásra mikor úgy döntenek, hogy gyermeket vállalnának és türelmesen várnak két évig, azért hogy még véletlenűl se legyen pont emiatt baja a babának.

2009. aug. 31. 22:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!