Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Fogamzásgátló tabletta, vagy...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fogamzásgátló tabletta, vagy óvszer?

Figyelt kérdés
A párommal eddig óvszerrel védekeztünk, de most váltani szeretnénk. A nőgyógyász már írt is ki tabit (Mirabella), de most elbizonytalanodtam... Félek, hogy pont nekem fog becsúszni valami baki. Szóval érdekelnének tapasztalatok, és vélemények :)
2012. dec. 29. 01:16
 1/6 anonim ***** válasza:

Óvszer: Nem 100% biztos védekezési módszer mert kiszakadhat a gumi,ráadásul az élvezet bizonyos vagy nagy részét elveszi a pasik számára(Nem véletlenül van annyi becsúszott gyerek)de a nők számára is okozhat kellemetlenséget ha nincsen megfelelően borotválva a puncijuk

Fogamzásgátló: Ez sem 100% biztos védekezési módszer sajnos,itt viszont a mellékhatások jelentenek nagyobb problémát.Ki tudja,lehet te szerencsés vagy és nem lépnek fel a mellékhatások nálad,de a legjobb esetben is libidó csökkenés várható,tehát ebben az esetben nem annyira kívánod a szexet,rosszabbik esetekben komolyabb mellékhatások léphetnek fel amik miatt célszerű,sőt erősen javasolt abbahagyni a fogamzásgátló szedését

Úgyhogy nehéz választani.Annak meg semmi értelme nincs ha használnak gumit és fogamzásgátlót egyszerre,feleslegesen "szennyezi" magát akkor a nő.Nem véletlenül csinálják annyian a megszakításos módszert,inkább bevállalják a kockázatot,eléggé bonyolult dolog ez,főleg ha a pasi annyira rühelli az óvszert hogy fel sem áll neki benne

Ne olyan orvoshoz menjél aki szarik bele az egészbe,mert vannak olyan esetek hogy olyan nők szednek fogamzásgátlót akiknek nem is lehetne vagy legalábbis azt a fajtát nem,mégis az orvosok azt írták fel nekik.Figyelj magadra!

2012. dec. 29. 02:03
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a részletes választ! :) A Doki azt mondta, hogy ennek elméletileg semmilyen káros hatása nem lehet, olyan gyenge hormontartalmú, ha még is, azonnal forduljak hozzá... Igazából most a tabi plusz megszakításos lehetőségen gondolkozok :)
2012. dec. 29. 11:23
 3/6 anonim ***** válasza:

"elméletileg semmilyen káros hatása nem lehet,"

Na, kérlek! A helyedben rögtön orvost váltanék!

A ma kapható gyógyszerek 99 %-a alacsony hormontartalmú, újgenerációs készítmény,

és

mégis egy rakat mellékhatással rendelkeznek.

Olyan orvosban NEM bíznék, aki ennyire elbagatellizálja a helyzetet.

Komoly mellékhatások jelentkezhetnek a gyógyszerszedés következtében és CSAK és KIZÁRÓLAG ezen mellékhatások ismeretében és mérlegelése mellett szabadna szedni.

Ettől függetlenül a tabletta nagyon jó találmány, DE nem mindenkinek.

A guminak viszont semmilyen egészségügyi kockázata, mellékhatása nincs (kivéve az allergia esetét).

2012. dec. 29. 14:12
 4/6 anonim ***** válasza:
fogamzásgátló tabletát szedek,de mivel sok olyat hallottam.h tabletta mellett estek teherbe így nálam KÖTELEZŐ pluszba az óvszer. 18/L
2012. dec. 30. 18:20
 5/6 anonim ***** válasza:
Hát mi most gondolkodunk a hüvelygyűrűn, a tablettának a mellékhatásokon túl hátránya, hogy ha hasmenés vagy hányás van akkor nem szívódik fel. Mi eddig tablettát használtunk de utánna néztünk és gyűrűnek jobb a perl indexe vagy mi. Amúgy igen az a célszerű hogyha tabletta is van akkor is kell a megszakítás legalábbis mi úgy csináltuk, hogy eddig mindig csak a ciklus végén mentem el benne, de akkor is csak akkor ha már előtte elmentem egyszer ezért várhatóan kisebb mennyiség lesz. 26 F
2013. jan. 15. 22:10
 6/6 anonim ***** válasza:
Jah és még valami az óvszer nem biztonságos annyira mert nekünk is szakadt el ráadásul pont akkor amikor hasmenéses betegség miatt nem hatott a tabletta. Azt olvastam ha ciklus egy bizonyos pontján kerül bele a sperma a nőbe akkor nem ér semmit a sürgősségi fogamzás gátlás mert már nem tudja megakadályozni a megtermékenyülést, a beágyazódás megakadályozása meg nem nagyon van biztosítva.
2013. jan. 15. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!