Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fogamzásgátlás. Rémálom!? Bocsi a terjengős
részletezésért.
Figyelt kérdés
Sziasztok! 23 éves vagyok, 5 éve van barátom, aki fél év együtt járás után vette el a szüzességemet. 19 évesen teherbe estem óvszer használata mellett ( minden bizonnyal kiszakadt...) akkor abortuszra mentem, ami nagyon megviselt lelkileg. Fogamzásgátlót nem szedtem mert IBS-em van, így sajnos gyakran van enyhébb/erősebb hasmenésem, feleslegesnek tartottam (az orvosom is) a tabletta szedését mert így elég kiszámíthatatlan lenne, hogy éppen védett vagyok e vagy sem... Ennek ellenére jelen pillanatban is szedem mert a kiszakadt óvszer (és következményeinek) emléke és az, hogy megint megtörténik, tiszta idegbeteggé tett a nem kívánt terhesség kapcsán, igyekszem több fronton is megelőzni. Voltam annyira szerencsétlen, hogy az óvszer kiszakadás újra megtörtént (szex után vettük észre hogy gyakorlatilag a gumi felső része teljesen szétment, pedig nem nyúl módjára szexeltünk és nem is valami olcsó vackot használunk) így bevettem egy esemény utánit, lehet 1% esélyem lett volna a terhességre de nem kockáztathattam. Kezdek viszont becsavarodni, nagyon megvisel az egész fogamzásgátlási mizéria és a 2 majdnem terhességem. A szextől már csak gyomoridegem lesz és nem tudom mit tegyek, légyszi segítsetek!
hüvelygyűrű? próbáltátok már? hormontartalmú, mint a tabi, de nem kell mindig figyelni rá.
2012. dec. 16. 23:22
2/16 anonim válasza:
Szia!
Először is nagyon sajnálom ami veled történt..
Nem tudom milyen márkájú óvszert használtok a lifestyle skint és még soha nem volt gond vele. Az is számít hogy pont jó legyen a méret a párodnak.
Viszont ha rossz érzéseid vannak ezzel kapcsoaltban akkor a Nuring hüvelygyűrűt ajánlom neked esetleg, mert az helyi, és nem kúszik végig az egész bélrendszereden.Ha gondolod írhatsz nekem priviben is mert én is sokat stresszelek a fogamzásgátláson :D
2012. dec. 16. 23:25
3/16 anonim válasza:
Hüvelygyűrű. Bár nem értem hogy lehet két óvszert is elszakítani.
2012. dec. 16. 23:26
4/16 anonim válasza:
szerintem is próbáld meg a gyűrűt.
2012. dec. 16. 23:28
5/16 anonim válasza:
van olyan fogamzásgátlás is, hogy havi egyszer kapsz injekciót. vagy, ahogy írták, a hüvelygyűrű. esetleg, ha nagyon félsz, spirál, amit ki lehet vetetni, ha majd akarsz gyereket!
és sajnálom, ami veled történt:((
2012. dec. 16. 23:30
6/16 anonim válasza:
Hüvelygyűrű és ami fontos, hogy ne élvezzen beléd a barátod....Nem tudom, hogy ez miért nem jut soha senkinek eszébe!Pláne, hogy már 5éve éltek nemi életet....
Aki parázik a terhességtől,az miért engedi, hogy mindig beléélvezzenek?! Legalább egy kis plusz biztonságot ad fog.gátló szedése mellett,ha máshova élvez a párod.
A másik pedig, hogy felteteted a spirált, biztosan lesz olyan orvos, aki felhelyezi a különleges helyzeteid miatt...4
Én a helyedben nem engedném, hogy belémélvezzen a párom és kész.Lehet másként is csinálni.
2012. dec. 16. 23:44
7/16 anonim válasza:
Egy jótanács: a barátod (vagy te) tanulja meg rendesen felhelyezni az óvszert: AKKOR SZAKAD EL, HA LEVEGŐ KERÜL ALÁ FELHELYEZÉSKOR. A neten kismillió "oktatófilm" van a szakszerű felvételről.
2012. dec. 17. 00:33
8/16 A kérdező kommentje:
Először is köszönöm a sok választ :) Egyszer sem élvezett belém a barátom direkt! Egyetlen alkalommal sem felejtettünk el óvszert húzni az első pillanattól és igen, tudom hogyan kell felhúzni szakszerűen, kérdeztem is tőle a legutóbbi szakadáskor, hogy lefogta e a végét, hogy ne legyen levegős és azt mondta, hogy ne vicceljek... persze. Megbízom benne, tudom hogy nem sunnyogná ezt el. Nem tudom hogyan szakadt el de elég sokszor hallottam, hogy a Durex szakadós de 5 év alatt (remélhetőleg) 2x szakadt el, ez azért összességében, a következményeket nem figyelembe véve, "jó arány". A minőség ellenőrzések mellett is becsúsznak a dobozba selejtes darabok... A hüvelygyűrűről hallottam már, ez is volt a kövi ötletem csak egyszerűen nem bízom semmilyen módszerben, gondolom a hozzáállásomon kellene változtatni :)
2012. dec. 17. 07:19
9/16 A kérdező kommentje:
...pont ez borít ki az egészben, hogy ha csak az esetek kis százalékában is, a gumi lehet defektes és hogy nincs maximális védelmet nyújtó módszer, lehet nem kéne ilyen fórumokat olvasnom mert csak felhergel de sok helyen lehet olvasni, hogy ilyen-olyan módszer használata mellett is terhes lett a csaj, igaz hogy ezt el kell fogadni de a történtek után erre duplán ráparázok :) a hüvelygyűrűre ma rákérdezek a dokinál, egyébként is mennem kell.
2012. dec. 17. 07:28
10/16 anonim válasza:
azért amit pl a gyk-n írnak, nem kell szentírásnak venni. persze sokan estek teherbe tabi mellett, csak épp azért, mert nem szedték helyesen. csak ezt ugye már ciki lenne bevallani és vállalni a felelősséget, legyen csak a csúnya tabi a felelős. nagynéném is tabletta mellett lett terhes, az viszont utólag derült ki, hogy kb 2-3 naponta vette be a bogyót... :)) sztem ne aggódj ;-)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!