Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Most szedek elsőnek fogamzásgátlót! Minervát! Remélem nem lehetek terhes tőle majd? Szerintetek? Vélemény? Köszii
Ha fiatalok vagytok, használjátok egy ideig a kettős módszert (óvszer is). Akkor félelem nélkül kitapasztalhatod, mennyire vagy pontos tablettaszedő, és mennyire fordulnak elő a tabi hatását csökkentő körülmények.
Fő a biztonság, és nem csak baba tekintetében!
Szerintem nem kell idegeskedni, és főleg nem ilyen fórumokon tájékozódni.
Én magam 10 évig szedtem fogamzásgátló tablettát, és SOHA nem voltam mellette terhes..Ez azért elég jó arány nem?
Itt a fórumon persze mindenki lelkesen állítja hogy ő beszedte pontosan és még óvszert is használt mégis terhes lett blablabla.Megosztom veled a nőgyógyászom bölcsességét: mikor azt mondtam neki hogy mennyire megijedtem hogy terhes maradok a tabi mellett a következőt mondta: nem kell aggódni az esély minimális, általában aki terhes lesz az azért van mert nem szedi rendesen, elfelejti és utána persze nem ismeri be, a rohadt tabi volt a hibás felkiáltással :)
1.fontos hogy minden nap nagyjából ugyanabban az időben szedd be 1-2 óra max eltéréssel ( én pl mindig este 8-at lőttem be)
2.Antibiotikum, és egyes gyógynövények gyengítik a hatását! (ez azt jelenti hogy ilyen gyógyszerek után 2 hétig gumit IS kell használni) Ha bármilyen gyógyszert szedsz folyamatosan mert beteg vagy mindig kérdezd meg a patikust vagy a nőgyógyászt hogy befolyásolja-e a fogamzásgátló hatását az adott készítmény
3. 4 óra a felszívódási idő. Ha hánysz vagy hasmenésed van akkor a betegtájékoztatóban el kell olvasni mi a teendő :)
4. a kis százalékú hibafaktor miatt én minden ciklus közepén csináltam egy terhességi tesztet ( 2dbos xepil dmben 650 ft)
remélem segítettem :) ha ezeket betartod nem lesz semmi baj:)
Ha bármi kérdésed van írj nyugodtan privit :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!