Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Hogyan véd a fogamzásgátló a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan véd a fogamzásgátló a szünetben? 18L

Figyelt kérdés

Nemrég kezdtem el szedni, de az igazság hogy bizonytalan vagyok, hogy véd-e (olvastam, hogy igen) amíg nem jövök rá a működésére:)

Nem értem, hogy ha kihagyok egy szemet véletlen, kell kiegészítő védekezés, ha pedig 7-et, akkor folyamatosan véd??

Ha valaki tudja, megírhatná nekem:) Köszönöm!

2012. nov. 26. 17:44
 1/6 anonim ***** válasza:
0%

Első válaszoló! Miért hurrogod le a kérdezőt? Ez az oldal tényleg azért van, hogy tájékozódjon. És nagyon jól teszi, hogy megkérdezi, és ezzel elkerülhet egy nemkívánt terhességet!

Kedves kérdező!

A fogamzásgátló tabletta olyan hormont juttat a szervezetedbe, amit a terhességnél termelne a tested. Tehát végülis becsapod a testedet, úgy érzékeli, mintha terhes lennél, emiatt nem tudsz közben teherbe esni. Viszont ezt a hormonszintet állandó síkon kell tartani, ezért van az, hogyha egyet kihagysz, terhes lehetsz, mert a szervezeted esetleg nem érzékeli a lejjebb ment hormonszintet. Azt rosszul tudod, hogy az egy hét kihagyás alatt véd. Nem véd! Az egy hét szünet arra kell, hogy a "felesleges" petesejt, ami nem termékenyült meg kilökődjön, tehát menstruálsz ilyenkor. (Amúgy ez nem is rendes menstruáció, mert a petéd meg sem érik.) Azért lehetsz ilyenkor kicsit jobban védett, mert ebben az időszakban, tehát menstruáció alatt, általában nincs peteérés, de ezzel is nagyon kell vigyázni, mert ezt sem lehet biztosra tudni, vannak kivételek. Szó ami szó, akkor is kell kiegészítő védekezés, ha kihagysz egy szemet, és akkor is, mikor az egy hét szünet van.

2012. nov. 26. 18:49
 2/6 A kérdező kommentje:

Értem, így már logikus, hogy nem véd:)) Csak mindenhol kb. azt írták, ezért nem értettem. Mi eddig is használtunk akkor óvszert, de akkor ezekszerint jól tettem.

Köszönöm szépen!!:)

2012. nov. 26. 19:00
 3/6 anonim ***** válasza:

talán el kéne olvasni azt azt a "hülye" betegtájékoztatót, és akkor mindketten okosabbak lennétek, és a kedves hozzászóló nem tömné baromságokkal a kérdező agyát.

nekem ez áll a tájékoztatóban:

.......Ha így szedi a Jangee filmtablettát, védve van a terhesség ellen azon a 7 napon is, amikor nem szed tablettát

na akkor miért is nem véd?

feketén fehéren le van írva,hogy mi a szitu

2012. nov. 27. 15:09
 4/6 anonim ***** válasza:

Jaj kérdező, nehogy hallgass a 3. válaszolóra!

Ekkora oltári baromságokat, amiket leírt, hát kettéáll a hajam.

A megvonásos vérzésnél csak a méhnyálkahártya távozik!

Kérdező -na meg a kedves tudatlan 3.-nak is szól-, nem értenéd meg, ha leírnám, hogy miért véd a szünetben. Ezért egyszerűen fogalmazok, így röviden annyi a válasz, hogy: rendszeresség. 21 nap hormonlöket, 7 nap hormonmentes nap. A tested TUDJA, hogy a 7 nap után hormont fogsz bevinni a szervezetedbe, így nem indul meg a petesejt megérése. De még ha peteérésed is lenne, nem tudnál teherbe esni, mivel a méhnyálkahártya épp LEVÁLIK! Ez pedig elengedhetetlen feltétel ahhoz, hogy teherbe ess!

Ellenben, ha a 8. napon nem veszed be a gyógyszert, akkor lehet esélyed a terhességre. A rendszerességre vezethető vissza újra...

Szóval nagyon röviden, tömören ennyi, 1 hónapja erről kellett beadnom 16 oldalas esszét.

2012. nov. 27. 16:10
 5/6 anonim ***** válasza:
Harmadik válaszoló,honnan szedted ezt baromságot??
2012. nov. 29. 15:09
 6/6 anonim ***** válasza:
Egyébként az összes fog.gátlót betiltották volna,ha nem védene a 7 napban,hiszen ezernyi gyerek született volna miatta...nem gondoljátok?
2012. nov. 29. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!