Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Lehet-e? bővebben lent.

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehet-e? bővebben lent.

Figyelt kérdés
szedek fogamzásgátlót.. már majdnem egy éve.. kb 2 hete elfelejtettem egy szem gyógyszert bevenni.. a hétvégén lefeküdtem barátommal és mondta hogy nincsen nála óvszer.. mondtam neki hogy szedek gyógyszert igaz egyet elfelejtettem .. ezért mielőtt elélvezett elvileg időben kivette.. a kérdésem: lehetek e terhes úgy hogy a 21 szemből 1 et elfelejtettem bevenni és óvszerrel nem védekeztünk?! kérem aki tud segítsen!

2012. nov. 18. 22:54
 1/10 anonim ***** válasza:
26%

Hát... nem vagyok szakértő, de azért válaszolok.

Lehetsz terhes, még ha nem hagytad volna ki, akkor is. Sőt, gumi használatával is. Mert ugyebár 100%-os védekező módszer nincs. Viszont szerintem nagyon kicsi az esélye.

Kérd ki a nőgyógyászod tanácsát, ha még nem késő, esemény utáni tabletta is szóbajöhet.

2012. nov. 18. 23:00
 2/10 anonim válasza:
nem valoszinu.mikor felejtetted el bevenni?Aktus elott mennyivel?Meg ha 2-3 nappal elotte felejtetted el bevenni,akkor sincs gaz.Ha akkor nap,akkor van egy minimalis esely a terhessegre,de mivel mondtad,hogy a baratod idoben kivette,akkor nincs para.....Amugyis 21 szem tabletta olyan mertekben felhalmozodott a szervezetedben,hogy ritka nagyon a terhesseg ha egy tabletta kimarad.
2012. nov. 18. 23:01
 3/10 anonim válasza:
de 100%-os modszer nincs,ahogyan az elottem szolo is mondta...........csak az,ha egyaltalan nem csinaljatok.
2012. nov. 18. 23:02
 4/10 szegediarc ***** válasza:

Na az előtte válaszolók "Bölcs" tanácsaival sokra mész...

Ha egy tabletta kimarad, akkor semmi gáz. A gyógyszerfejlesztők gondolnak erre. (Humántényezőnek hívják...) Ha viszont össze vissza szeded, 2-3 napokat kihagysz akkor már lehet hogy bent ül a bohóc a sütőbe...:)

(Nem parázz - csak vicceltem)

Óvszer meg legyen otthon, ha ilyen kelekótya a srác. Vagy legközelebb szopni fogsz... Az se rossz. :)

2012. nov. 18. 23:20
 5/10 anonim ***** válasza:

Kihagyott tabletta után 7 napig kell máshogy is védekezni.

Te 2 hete hagytad ki. Már visszaállt az eredeti védelem.

Egyébként az első héten kihagyott tabletta a legveszélyesebb.

Bevetted egyébként a kihagyott szemet?

Szedd rendesen! Még rendes szedés mellett sem 100 %-os a fogamzásgátló tabletta.

2012. nov. 18. 23:22
 6/10 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a véleményeket! elfelejtettem bevenni azt a szemet és amikor észrevettem már nemszabadott. na és van még kérdésem.. az normális hogy egy hónapban 2x jött meg és most is van egy kis maszatolás? terhességnél lehet ilyen?
2012. nov. 19. 16:10
 7/10 anonim ***** válasza:

"már nemszabadott"

Ezt hogy érted? Milyen gyógyszert szedsz?

A legtöbbnél az az utasítás, hogy "vegye be a kimaradt tablettát, akkor is, ha ez 2 tabletta egyidőben történő bevételét jelenti!".

Egyébként:

nem, nem normális, hogy egy hónapban kétszer jöjjön meg és az se, hogy barnázol.

Ezzel mindenképpen fordulj orvoshoz!

Elég régóta szeded a tablettát, hogy ilyen felmerüljön.

Hormonproblémára utal. Nem tolerálja jól a szervezeted a tablettát. Az is lehet, hogy nem hat jól.

2012. nov. 19. 16:26
 8/10 A kérdező kommentje:
symicia a gyogyszer neve
2012. nov. 19. 19:49
 9/10 anonim ***** válasza:

Megnéztem, ennél a gyógyszernél sincs másként.

MINDIG be kell venni a kihagyott tablettát.

2012. nov. 19. 20:17
 10/10 A kérdező kommentje:

akkor mennyi lehet az esélye hogy terhes lehetek??

anyukám korházban dolgozik ezért nemvettem be.. máskor még kb 2-3 hónapja aztmondta ha elfelejtem bevenni( mivel én esténként szoktam) másnap délig kb vagy max 2-3ig bevehetem és akkor olyan 10fele az aznapit.. de ezt későn vettem észre

2012. nov. 19. 21:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!