Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Több mint 1 éve szedem a fogamzásgátló tabit, és kialakult nálam egy váratlan betegség, erre kaptam egy gyógyszert aminek Euthyrox 50 mikrogramm tabletta a neve. Tehát azt nem tudom, hogy ezt a gyógyszert szedhetem e együtt a fogamzásgátló tabival?
Szedheted. Az euthyroxot pajzsmirigy alulműködésre adják. Tuti, hogy lehet fogamzásgátlót szedni mellette, mert egy hasonló kérdés miatt direkt rákérdeztem az endokrinológusomnál.
Viszont a fogamzásgátló megnövelheti a pajzsmirigyhormon kötő fehérje szintjét a vérben, ami miatt esetleg magasabb dózisa van szükség az euthyroxból.
Nézegetni kell a TSH-t időnként, és ha nem jó, akkor állítani a gyógyszeren.
Ezt alapvetően mindig az orvostól kell megkérdezni, de van egy drinfo nevű oldal, ahol meg lehet nézni a gyógyszerkölcsönhatásokat, ha bizonytalan vagy. Beírod a két v. több gyógyszer nevét, és kiértékeli.
Én ezt szoktam használni, ha pl. vény nélkül kapható gyógyszert akarok bevenni, és bizonytalan vagyok, hogy a többi gyógyszeremmel együtt hogyan hat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!