Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Fogamzásgátló? 17/L

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fogamzásgátló? 17/L

Figyelt kérdés
Fogamzásgátló kiíratásánál elég, ha elmegyek egy ismeretlen nőgyógyászhoz és kiírja (esetleg elküld az ehhez szükséges vizsgálatokra? ) ? Illetve az, hogy fogamzásgátlót szedek, azt láthatja a gépben a háziorvosom? Az a helyzet, hogy a szüleim elég maradiak és van egy tartós kapcsolatom, bár ők nem tudnak róla.. ezért szeretnék fogamzásgátlót szedni, de úgy, hogy ne tudják meg. :) A válaszokat előre is köszönöm!

2012. nov. 11. 19:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

mivel a nőgyógyásznál hosszú sor van és a házi orvos meg készen adja neked rutin szerűen a receptet, így inkább házi orvosnál szokták a vényt elkérni.

Amúgy orvosi titoktartásról hallottál már?

2012. nov. 11. 19:24
 2/12 anonim ***** válasza:
felíratásnak hívják :D óvszer olcsóbb :D ja és nem tudják vissza nézni mert teljesen más rendszeren fut az egész :D
2012. nov. 11. 19:25
 3/12 A kérdező kommentje:

Igen, hallottam, de itt elég pletykafészek a doktornő.. :) hamarabb megtudnák a szüleim, mint ahogy hazaérek! :D

Tudom, jobb lenne elmondani a szüleimnek.. próbáltam.. :) de 18 éves koromig kizárt, hogy beleegyezzenek. :/

2012. nov. 11. 19:25
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!:)
2012. nov. 11. 19:31
 5/12 anonim ***** válasza:
Házii orvos nem is adhat receptet fogigátlóra ha még soha nem szedtél, bár sztem utána sem.
2012. nov. 11. 19:34
 6/12 anonim ***** válasza:
gumi olcsobb :D
2012. nov. 11. 19:34
 7/12 A kérdező kommentje:

Én is úgy tudom, hogy háziorvos nem adhat, csak ha már szedted előtte is és bevált.

A gumi is jó, ez igaz, de kicsit tartok attól, hogy elszakadhat vagy ilyesmi.. biztonságosabbnak gondolom a fogamzásgátlót!:)

Köszönöm a válaszokat!

2012. nov. 11. 20:20
 8/12 anonim ***** válasza:
Pedig örülhetnének a szüleid, hogy felelősségteljes vagy. Egyébként ha elmész egy nőgyógyászhoz, pl teszem azt, hogy van egy közeli város, meg van egy távolabbi nagyobb város (tőlünk van 5km-re, meg 25km-re) ahol van nőgyógyászat, akkor szerintem simán ahhoz mész, amelyikhez akarsz. Kivizsgál és utána tesz fel pár kérdést, ha szólsz, hogy gyógyszert akarsz (mikor jött meg utoljára, van-e valami egészségügyi problémád ilyesmik). Aztán felírja, ott megkapod az első receptet, meg a papírt, amin rajta van, hogy ezt a gyógyszert ajánlja szedni. Azt kell elvinni háziorvoshoz, és ő is felírhatja után egy évig (ha lejár új papírt kell kérni), de ugyanúgy visszajárhatsz háromhavonta a nődokihoz, ha te úgy akarod, ő is odaadja mindig a receptet, csak az a ugye sokkal macerásabb.
2012. nov. 11. 22:21
 9/12 anonim ***** válasza:
Jól elkúrod a hormonrendszeredet ilyen fiatalon, aztán amikor meg babát szeretnél, addigra meddő leszel. Ráadásul otthon is hazudsz. Előbb inkább vállald fel a párkapcsolatodat. Aztán kezdjél el dugni.
2012. nov. 12. 14:48
 10/12 A kérdező kommentje:

Utolsó előtti: Köszönön a választ, az iskolától nem messze van egy magán nőgyógyász, ahhoz gondoltam elmenni. :)

Utolsó: Egyelőre érdeklődöm ez ügyben. Tudom, hogy esélyes vagyok meddőségre mert azoknak a hormonoknak a termelése lefog állni így ha abbahagyom, akkor nem biztos, hogy visszaáll, de tudtommal ha nem szedem évekig akkor nem okozhat nagy problémát és kis százalék lesz meddő a fogamzásgátló miatt, de a hormonok újra termelését belehet indítani egy másfajta kezeléssel.. Az, hogy vállaljam fel a kapcsolatom, ez könnyű mondani, de sajnos nem ismered a családomat, buta nem vagyok, az orvosira készülök, már 3 éve tanulom emelt szinten a biológiát és erről is volt már szó. Azért köszönöm a válaszodat! Ez is egyfajta megközelítés és vélemény.

2012. nov. 12. 18:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!