Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Mikortól véd a tabletta? (Jangee)

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mikortól véd a tabletta? (Jangee)

Figyelt kérdés

A mensim első napján kezdtem, és még csak az első levélnél tartok. egy másik kérdésnél valaki bemásolt egy részt a betegtájékoztatóból, hogyha a mensivel kezdjük el akkor azonnal véd. Nekem viszont azt mondta a doki, hogy az első két hétben még nem megbízható, mint fogamzásgátló. És olvastam itt olyat is, hogy egy levelet, azaz egy hónapot szedni kell, hogy tuti biztonságos legyen...

Akkor most mi a megbízható állítás? Akár védhet tényleg rögtön? Vagy vérni kell legalább két hetet? Vagy legalább egy hónapot? Ha egy csütörtökön kezdtem, az azutáni második csütörtökön, azaz összesen a harmadik csütörtökön már szerelmeskedhetek a barátommal kielégítő védekezés nélkül?

Ki mit tud erről? Köszönöm:)

2012. nov. 4. 20:53
 1/4 anonim ***** válasza:
hallgass a dokira szerintem, meg olvasd el a betegtájékoztatót
2012. nov. 4. 20:54
 2/4 anonim ***** válasza:

mindenképpen várd meg a második levelet, mert én nekem ugyan ez volt a szitu szóról szóra.

a barátommal az első levél utolsó másfél hetében együtt voltam gumi nélkül DE NEM élvezett el bennem azt gumiba tette, és már 4. napja késik a menszim. :(

ne járj úgy ahogy én, várj.

2012. nov. 4. 22:10
 3/4 A kérdező kommentje:
De lehet, hogy a hormonok miatt késik.. Nem hiszem, hogy baj lenne, ne aggódj:)
2012. nov. 5. 06:52
 4/4 A kérdező kommentje:

Na itt vagyok, hogy bővebben válaszoljak:) Szóval szerintem nincs baj, vagy ha van, az nem azért van, mert nem szedted be az egész levéllel... Lehet, hogy a hormonok miatt késik, eléggé összezavarhatja a szervezetedet azért... A hét napos szünet után szedd a következő levelet, és ha nem jön meg, vagy nagyon félsz, inkább vegyetek egy tesztet, vagy menj el dokihoz, de nem hiszem, hogy baba lenne...

Sokmindenki írogatja, hogy egy levél a tuti, de van, aki két hetet mond, és a betegtájékoztató, és internetes fórumok, "orvos válaszol" fórumok is írják, hogyha a mensiddel kezded, akkor azonnal véd, gondolom mert nem indul el újabb peteérés, vagy nem tudom.

Azért a fejleményekről dobhatnál egy privát üzit, vagy írhatsz ide is, érdekel, hogy mi lett, de addigis nyugodj(atok) meg, nem lesz semmi baj:)

2012. nov. 5. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!