Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Mekkora veszélye van manapság...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mekkora veszélye van manapság a fogamzásgátlóknak?

Figyelt kérdés

A hízás/meddőség, stb. mekkora eséllyel jelentkezik? Mennyire veszélyes? Illetve a hormonmentes fogamzásgátlóknak van valamiféle veszélye?

köszönöm!

18L

2012. okt. 19. 20:10
 1/7 anonim ***** válasza:
Ilyenről inkább a nődokidat kérdezd meg!
2012. okt. 19. 20:12
 2/7 anonim válasza:

a mai alacsony hormontartalmú fogamzásgátlótól kizárt hogy meghízol akárhány nő is próbálja erre fogni.

ha rendesen szeded akkor teljesen megbízható, de inkább normális nőgyógyászhoz menj aki megvizsgál mielőtt felírja, így biztos azt kapod ami neked a legjobb.

2012. okt. 19. 20:20
 3/7 anonim ***** válasza:

[link]

itt a betegtájékoztató,olvasd végig

2012. okt. 19. 20:25
 4/7 A kérdező kommentje:

köszönöm :)

nem szedek tablettát, még nődokinál sem voltam, mostanság készülök :) a barátommal is eljutottunk arra a szintre, hogy kellhessen a tabletta, emellett a mensimnek is jót tenne. :)

2012. okt. 19. 20:31
 5/7 anonim ***** válasza:

A menzesznek nem különösebben "tesz jót", mert egy "mű-menstruációt" hoz létre. Lehet, hogy amíg szeded szabályosan jön meg, de ha abbahagyod, akár még össze-visszább lehet, mint alapból. Vagy pont semmi különbség nem lesz.

A hormonmentes fogamzásgátlók az óvszer és társai. Bármilyen gyógyszerre is gondoltál, az hormonos, max valamelyikben kevesebb a hormon (pl hüvelygyűrű). A pharmatexről, mint hormonmentes készítményről pedig jót még nem hallottam, pedig sok helyen olvasgattam róla.

2012. okt. 19. 20:45
 6/7 A kérdező kommentje:
hm, akkor kisebb hormontartalmú, nem igazán tudom igazából, csak egy ismerősömtől hallottam, hogy vannak hormonmentes tabletták is.
2012. okt. 19. 21:01
 7/7 anonim ***** válasza:

Ez sajnos kicsit olyan kérdés h lesz e rákom életem során vagy nem. Tudom durván hangzik de el is mondom miért.

Előre nem lehet megmondani milyen hatással lesz a szervezetedre. Lecsökkenteni lehet a kockázatot azzal ha a doki kivizsgál és megfelelő gyógyszert ad, valamint rendszeresen jársz a szűrésekre. De garancia nincsen erre. Válaszolva a kérdéseidre:

1. A legtöbb fogamzásgátló tájékoztatóján rajta van h ha hízás történik, akkor nem megfelelő számodra a gyógyszer és váltani kell. Sokan nem teszik meg (sajnos nem csak ennél a fajta mellékhatásnál). Maga a meddőség pedig annnyyyiii de annnyi mindentől függhet, hogy nem lehet olyan példát mondani ami 100%ra mondja h igen, a fogamzásgátlótól történt.

2. Annyira mint bármely gyógyszer, na jó pontosítok, annyira mint bármely gyógyszer ami rendszeres szedést igényel, TEHÁT orvosi felügyelet KELL hozzá (ezzel nem azt mondom h havonta járj a dokihoz de minimum évenkénti szűrés, vizsgálat MUSZÁJ).

3.Hát erre csak ugyanazt tudom mondani mint az előbb, én 2 éve ugyanazt szedem csak erről a fajtáról van tapasztalatom. Lényeg a lényeg, ezt nem lehet előre kijelenteni h bajod lesz belőle márpedig csakazért is. Hogy példát mondjak: van ismerősöm akinek májelégtelensége lett ,,miatta" (mellé pedig 20 kilo+ és kórházi intézkedések, és szintén hozzátenném h marha volt az orvosa h nem állította le a jeleknél), van olyan ismerősöm akinek fél évig kezelésre kellett járni mert nem indult meg a menstruáció (hozzátenném kórosan sovány, kezelik erre is, így gyógyszer nélkül is volt már ilyen nála), van olyan ismerősöm akinek semmi baja nem lett 5 év alatt (viszont a túlsúly sajnos sok bajt okoz neki) és van olyan ismerősöm aki kb 8 évig szedte, abbahagyás után kb rögtön megfogant és 3. fiú gyereken is túl van (mind egészséges). Egy szó mint száz mindenki MÁSHOGY reagál, a genetika is közbejátszik, ezekre nem lehet 100%osan biztosat mondani h tuti nem lesz bajod/igen biztos bajod lesz. Keress egy orvost akiben megbízol, ha valami úgy érzed nem stimmel váltani kell és hozzátenném h amíg nem él valaki élettársi kapcsolatban addig nem ez a legmegfelelőbb módszer.

23N

2012. okt. 19. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!