Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Rendszertelen menstruáció, fogamzásgátló tabletta szedésének kezdése? Hogyan?
Mindenképp az első napon kell bevenni. Bármennyit is csúszik azt azért csak látod h nini megjött és akkor fogod és beveszed szépen.
Viszont én mindenképpen közölném a nőgyógyászommal h ekkora ingások vannak a ciklusomban. Lehet h így nem is ajánlott a gyógyszer
Nagyon nagy felelőtlenség ilyen ciklusra tablettát adni és tablettát szedni.
Ugyanis a problémádat nem fogja kezelni, csak elfedni. Nem állítja helyre a ciklust, hanem a rosszul működő ciklusodat kikapcsolja, és helyette egy mű ciklust csinál, ami csak azért van, mert azonos időközönként szünetet tartasz a szedésben és lecsökken a hormonszint ("megvonásos vérzés").
Az, hogy ennyire rendszertelen a vérzésed, azt mutatja, hogy a hormonrendszered nem működik megfelelően. Ha ezt a rosszul működő hormonrendszert teljesen leállítod, akkor lehet a büdös életben nem fogsz többet spontán menstruálni.
Vizsgáltasd ki magad, és az OKOT kezeltesd, ne a tünetet. A védekezést pedig oldd meg más módszerrel (javaslom az óvszert!).
Kértem időpontot nőgyógyászhoz...nyugodtabb lennék, ha kivizsgálna, hiszen bármi bajom lehet, s nem akarok azt, hogy mondjuk később 10-20 év múlva azért ne lehessen gyerekem, mert fiatalon nem kezeltettem a problémát. Ha van. Elvégre 19 éves vagyok...még alakulóban.
Mindenesetre köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!