Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
16 éves lánynak milyen védekezési módok az ajánlottak?
Mindenképpen az óvszer, az sem árt, ha kiegészítitek spermiciddel ("gélek").
A tablettának igen sok negatív hatása lehet. Igazából simán felírják már ennyi idősen, csak ugye kérdés, hogy lesz-e bajod belőle vagy nem (nem feltétlen a szedés alatt, hanem inkább utána...)
Ha régóta menstruálsz (legalább 4 éve) és rendszeres (minimum 2 éve), akkor jobbak az esélyeid a későbbi problémákra, mintha még be sem állt normálisan.
A hüvelygyűrű ilyen tekintetben ugyanolyan, mint a tabletta, mivel ugyanúgy hat, csak nem beveszed, hanem felrakod a hüvelyedbe.
A spermicidek ("gélek") önmagukban igen rossz hatásfokúak. Kiegészítésként alkalmazhatóak pl. óvszer mellé (bár ilyenkor alaposan el kell olvasni a papírjukat, hogy lehet-e őket együtt használni).
Más módszer kizárt. Szerintem maradj az óvszernél!
Én nagyon szeretem a hüvelygyűrűt, nálam nincs semmilyen mellékhatása, sosem csúszik ki.. Tablettávalsok bajom volt.
Amúgy én a 17. szülinapom előtt 2 nappal kezdtem szedni, 2 hónappal előtte írta fel a doki minden lebeszélés nélkül. Nagyon jó orvos amúgy, szerinte (a legtöbb) 16 éves már szedhet tablettát.
Igazából itt inkább az a kétséges, hogy a szedés UTÁN milyen problémákkal szembesül vki.
Pl. http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__nok-egeszsege__23040..
1. Tablettához fiatal vagy. Ha fel szeretnéd borítani az egész hormonháztartásod akkor hajrá. Arról már nem is beszélve milyen eseteges következményekkel jár (főleg amit most hangoztatnak sokan, hogy a rák kialakulását is elősegíti) , nem egyszerű a használat
2. A legbiztonságosabb a gumi
Olvastam egy hozzászólást itt, hogy valaki az ismerősétől vagy kitől hallotta, hogy nem szakadt ki semmi és mégis teherbe esett. Akkor azt mondjátok már meg nekem, ha semmi baj nem történik vele, akkor hogy lehet valaki terhes.
Ugyanis mondani bármit lehet. Van az a mondás, hogy a szó elszáll az írás megmarad.
Attól mert terhes lett, még kitalálhat bármit h miért. Nem kell mindent elhinni.
3. A hüvelygyűrű is rengeteg hormont tartalmaz
A semmihez képest nyilván rengeteg hormont tartalmaz, viszont a tablettákhoz képest elég keveset.
Óvszer mellett meg úgy lehet teherbe esni, hogy ugyebár vannak rajta nagyon miniatűr lyukak, és ha hibás a gumi, akkor átfér rajta a spermium, viszont lehet, hogy a víz nem (ha ellenőrzik). És ez nem látható, mert nincs szakadás, nagy lyuk, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!