Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Tablettáról gyűrűre áttérés?...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tablettáról gyűrűre áttérés? Yadine->nuvaring TAPASZTALATOK?

Figyelt kérdés
Sok negatív tapasztalatot olvasok a nuvaringről, hogy kiesik, v csak nem marad a helyén rendesen, vagy sokan rosszul érzik magukat tőle, felborítja a hormonháztartást, v a ciklust? Bármi tapasztalat a váltásnál?

2012. szept. 27. 18:05
 1/6 anonim ***** válasza:

Én nem váltottam, régen szedtem fogamzásgátló tablettát, de most második hónapja nuvaringezek.

Szerintem zseniális találmány! :) Eleinte fura volt, hogy van bent valami, de inkább csak a tudatomat zavarta, amúgy nem volt kellemetlen. Pár hét alatt megszoktam a tudatot, azóta már nem ellenőrizgetem (csak szex után, nem vesszük ki akkor sem, mert nem zavaró).

Az első nuvaringes ciklusban valóban volt néhányszor pecsételő vérzésem, de a másodikban már egyáltalán nem.

Nekem nagyon bevált, ajánlani tudom mindenkinek! Kényelmes, nem lehet elfelejteni a "bevételt", nem számít az esetleges hányás/hasmenés sem, egy hónapban összesen kétszer kell vele foglalkozni: amikor berakom és amikor kiveszem. :)

Ja, és nagyon könnyen a helyére illeszkedett, nem esett ki még, sőt, nekem kimondottan nehézkes a kivétel (a felhelyezés nem).

2012. szept. 27. 18:14
 2/6 anonim ***** válasza:

Én Zoely-ről váltottam Nuvaring-re. Az első hónapban reggelre mindig picit kicsúszott, de sosem csúszott ki a hüvelyemből, illetve az 1. hónapban 1x volt olyan, hogy szex után a párom péniszén volt. De semmi gáz, utána lemostam, visszatettem.. :) Az első 2 szexnél érezte a párom, ezért kivettük, de utána bent felejtettem és nem is érezte, szóval azóta sosem veszem már ki.

Illetve a 2. hónaptól még reggelre sem csúszkált ki, tamponcserénél sem csúszik ki.

Nem csak fel kell tolni, hanem kicsit a hasad felé és, és így beakad a méhszájad köré, tehát nem fog kicsúszni. De ha nem teszed fel jól, akkor is a helyére csúszik.

A 2. hónapban gyakran volt migrénes fejfájásom, de azóta 1x sem. Lehet, hogy nem is emiatt volt, nem tudom.

Az első hónapban minden pisilésnél ellenőriztem, hogy a helyén van-e, de megszoktam, most már csak pár naponta este fürdésnél ellenőrzöm, és mindig a helyén van :D

Én 3 tablettát szedtem, mindegyiknél sok mellékhatás volt, de a gyűrűnél semmi. Szó szerint semmi. Én nagyon szeretem. :)

2012. szept. 27. 18:40
 3/6 anonim ***** válasza:
Ja és nekem egyáltalán nem volt pecsételő vérzésem. Az orvosom azt ajánlotta, hogy ne tartsam meg a Zoely-nél a 4 nap szünetet, hanem egyből kezdjem el a Nuvaringet és akkor kisebb eséllyel lesz pecsételő vérzésem.
2012. szept. 27. 18:41
 4/6 anonim ***** válasza:

1.) Szerintem itt mindenki mindenféle tapasztalattal rendelkezik. Mivel más a genetikád, és az egészséged, náld minden másképp működhet, mint másoknál, így a kérdésed, felesleges!!!

[link]

Mért nem lehet azt a kibebafott kujva használati utasítást elolvasni?????

Miért nem lehet azt a kujva orvost megkérdezni????

2012. szept. 28. 14:52
 5/6 anonim ***** válasza:
Én nem szedtem tabit a nőgyógyászom a nuveringet javasolta több dolog miatt is, de nekem nem vált be.. Fél évig használtam, egyszer sem esett ki, meg nincs olyan h nem marad a helyén rendesen, az h a hüvelyen belül milyen alakot vesz fel a gyűrű az lényegtelen. Az menstruációm mindig megjött pár nappal a kivétel után, nem voltak görcseim mint használata előtt, viszont 2 negatív hatása is volt ami miatt abbahagytam. Az egyik a hüvelyszárazság ami miatt ugye felejtős volt a szex és azért kidobni havi 3000et h még a hasznát se vettük... a másik a gomba amire kaptam ugye minden sz.rt gyógyszert, kúpot, krémet, de mikor vége lett a kúrának még mindig viszketett pedig akkor már nem voltam gombás és volt mikor elmúlt aztán megint előjött, valószínű ez a viszketés a szárazságtól lehetett aztán abbahagytam a használatát és rá 1 hónapra teljesen elmúltak ezek a mellékhatások.
2012. okt. 3. 10:54
 6/6 A kérdező kommentje:
Kedves Idegbeteg! Ennyire nem vagyok hülye tudom h máshogy működünk, és képzeld az orvossal is beszéltem mikor felírta. A használati utasítást is el tudom olvasni de ez az oldal nem azért jött létre h mindenki belinkelje a hasonló kérdésekre az utasítást meg káromkodjon, mert ez a szintje. hanem TAPASZTALATok érdekeltek. Ha nincs értelmes véleményed, nem kell hozzászólni. A többi válaszadónak köszönöm.
2012. okt. 4. 08:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!