Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Hol találhatok óvszer automatá...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hol találhatok óvszer automatát Pécsen?

Figyelt kérdés
2009. aug. 2. 14:25
1 2
 11/12 anonim válasza:

08-04 18:33 -as

Én is Székesfehérvári vagyok, de még egyszer se láttam a Plázában a mosdóban automatát. Vagy a fiúban van? Mivel nőnemű vagyok, a fiúba nem mehetek be. :)

2009. aug. 20. 12:24
 12/12 anonim válasza:

Vissza térve hogy elkérik a személy igazolványt nem tehetik meg mert .:

Az NFH tájékoztatása szerint a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV tv. 16/A § (2) pontjának értelmében valóban tilos a fiatalkorúak szexuális termékkel való kiszolgálása, ugyanez a törvény azonban definiálja a szexuális termék fogalmát (1997. évi CLV tv 2§ v) is. "Szexuális termék olyan birtokba vehető forgalomképes dolog, amelynek elsődleges célja a szexuális ingerkeltés, különösen amely nemi aktust vagy egyéb szexuális cselekményt nyíltan ábrázol, illetve emberi testet, testrészt szexuális ingerkeltésre alkalmas módon vagy szexuális ingerkeltés céljából ábrázol, ideértve a – rendeltetése szerint – szexuális ingerkeltésre szolgáló, nemi aktus vagy egyéb szexuális cselekmény során alkalmazható eszközt is, a fogamzásgátlás céljából alkalmazható eszköz kivételével. Helytelen a kereskedő azon eljárása és tájékoztatása, mely szerint 18 éven aluliakat nem szolgálnak ki óvszerrel" – nyilatkozta a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szóvivője. Mivel az óvszer fogamzásgátláshoz való termék, így az nem minősül szexuális terméknek, így nem tiltott a fiatalkorúak számára. A probléma tehát a pénztárosok ismereteinek hiánya, tájékozatlansága miatt lehet, ami akár súlyos következményekkel járhat, HPV-vel, szifilisszel, rosszabb esetben HIV vírussal vagy hepatisis vírussal fertőződhetnek meg.

Forrás.: [link]

( [link] )

2014. máj. 29. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!