Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fogamzásgátlátótól hogyan alakulhat ki migrén?
Észrevettem magamon, hogy mintha kicsit gyakrabban fájna a fejem, bár csak 5-10 percig tart. Tipikus migrénes fejfájás, tabletta-szedés előtt csak erős frontnál volt ilyen, akkor volt, hogy 1-2 napig tartott.
Szóval azt pl értem, hogy trombózishoz hogyan járul hozzá (ösztrogén miatt sűrűsödik a vér), na de a fejfájáshoz hogyan?
Sűrű vér,érelzáródás-> trombózis,nem kap az agyad elég oxigént,magas lett a vérnyomásod
Nekem a doki azt javasolta,hagyjam abba és ha a fejfájás is elmúlik vele,akkor jó lesz,ha más fogamzásgátló módszerekkel próbálkozunk.
Ugyanúgy. Az ösztrogén felelős a fejfájásért is.
Sűrűbb vér -> lassúbb oxigénszállítás -> kevesebb oxigénhez jut az agyad -> ezt fájdalommal jelzi.
Szerinted abbahagyjam? Kb 3 naponta fáj, max 5-10 percre.
Illetve lehet, hogy ma a fáradtság miatt fájt, az a baj, hogy nem tudom, hogy a tablettától van-e.. Mert rá lehet fogni kb mindenre.
Az okot nem tudom pontosan, de ha zavar, érdemes legalább kísérleti jelleggel nem szedni a bogyót.
Én sose voltam fejfájós, amíg gyógyszert szedtem, akkor viszont frontérzékeny is lettem, meg migrénes, és egyre csak rosszabb lett, így nekem nem ér annyit a dolog.
A trombózishajlamot pedig beszéld meg az orvossal, esetleg meséld el, hogy volt a családban ilyen eset, és akkor tuti kér vizsgálatot, szeretik amúgy elsumákolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!