Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Az orvosom felirt egy fogamzás...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az orvosom felirt egy fogamzásgátlót, hogyan kell beszednem?

Figyelt kérdés
Bevallom 21 vagyok,babucim pedig 6 honapos:),de sosem szedtem fogamzàsgàTlot,mindig gumival védekeztem.a dokim fleirt most egyet,elmagyaràzta ugyahogy,de külföldön lakom,és amikor mondta egyszer visszakéRdeztem mert nem értettem,és utäna sem egeszen,aztän mär nem volt pofäm ujra megkéRdezni,tudom felelötlenséG..valami oylasmit mondott ha elkezdödik a mensim akkor kell elkezdenem...de hogyan tovàbb...?
2008. máj. 13. 17:28
 1/7 anonim ***** válasza:
Amikor elkezdődik a menszid, akkor elkezded szedni 21.napig, ami pont 1 levél. Aztán hagysz 7nap szünetet (közbe fog megjönni a menzesz), majd elkezded újra szedni a 21 tabit. Ennyi
2008. máj. 13. 17:33
 2/7 anonim ***** válasza:
Olvasni nem tudsz? Ott a betegtájékoztataó. (amugy anélkül, hogy tudnánk, milyet szedsz, nem tudjuk megmondani, mert változhat, ha egy fázisút szedsz, mensi első napján kezded 21 napig, 7 nap szünet, aztán megint elölről)
2008. máj. 13. 17:34
 3/7 A kérdező kommentje:
olvasni nem tudsz välaszolohoz....irtam külföldön lakom és a dokit sem értettem pontosan....és akkor szted eltudom olvasni a papirt...olvasni nemt udsz mi volt a kéRdésemben?közsi az elsö vàlaszadonak
2008. máj. 13. 17:35
 4/7 anonim ***** válasza:

A menstruációd első napján vedd be az első szemet. Aztán minden nap- ugyanabban az időpontban!- vedd be a szemeket.

21 tabletta van egy levélben, tehát 21 nap után abba kell hagynod 7 napig. Miután abbahagytad, 2-4 nap múlva meg fog jönni, de ez tulajdonképpen csak "menstruáció szerű vérzés", de az mindegy.

7 nap szünet után, tehát a 8. napon kell bevenned a következő levélből az első szemet akkor is, ha a menstruációd még nem múlt el.

Ha a 7 napban nem jön meg, akkor ne kezd el szedni a következő levelet, hanem menj vissza a dokidhoz!

De nagy vaószínűséggel meg fog jönni :)

Ha kihagytál egy szemet, akkor 12 órán belül pótolnod kell, és ha a gyógyszer bevételét követően 3-4 órával hánysz vagy hasmenésed van, akkor a gyógyszer biztos, hogy megfelelően véd, védekezzetk máshogy is (azt hiszem)hét napig.

2008. máj. 13. 17:38
 5/7 anonim ***** válasza:

Van olyan tabi is ami 22 szemes, mint pl az enyém, azt úgy kell szedni, hogy elkezded a menszi első napján aztán beszede a 22 szemet és 6 nap szünet majd a 7. napon a következő levelet kezded el.

Meg kell nézned hogy a tied hány szemes és úgy szedni ahogy itt leírtuk.

2008. máj. 13. 19:23
 6/7 anonim válasza:
Pontban teliholdkor mind a 21 darabot. Csalánteával és békanyállal.
2008. máj. 14. 12:55
 7/7 A kérdező kommentje:
azt az igen intelligens hozzäszolot istenem:D,a többieknek köszönöm szépen!!
2008. máj. 14. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!