Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A fogamzásgátló beállítja menstruációmat? ->
Beállítja. Kevesebb is lesz a vér.
Tudom miről beszélsz, nekem a super plus tampon alig két órára volt elegendő, sokszor reggel úgy keltem, hogy már a betét is megtelt és folydogált...
Nekem a super plus tampon 1 órát bírt ki, suliban mindig rohangáltam wc-re szünetekben. Ráadásul nagyon vashiányos voltam, még a hematológián is meglepődtek, szinte 0 volt a vas a szervezetemben! Ott ajánlották, hogy szedjek fél évig vastablettát, majd utána kezdjem el a fogamzásgátlót.
A tabletta nem beállítja, hanem kikapcsolja, felülírja a ciklust. A 7 napos szünet alatti vérzés nem menstruáció, hanem megvonásos vérzés, semmi köze a természetes menstruációhoz. Ezért sokkal kevesebb a vérzés és görcsök is alig vannak, ha tablettát szedsz.
Én hüvelygyűrűt használok, nekem most a normál tampon kibírna 8 órát is, csak nem szeretem olyan sokáig bent hagyni. Super tampont nem is használok, mióta gyűrűt használok.
Utolsónak igaza van.
Nem a te saját ciklusodat rakja rendbe, hanem a te ciklusodat kikapcsolja, és csinál helyette egy rendszeres megvonásos vérzést.
Nos, az előzőek leírták, hogy megvonásos vérzést generál, ami nem igazi menstruáció. Ugyanakkor személyes tapasztalat, hogy az abbahagyás után is rendszeresebbé válik a ciklus, és hosszú távon meggátol bizonyos nőgyógyászati problémákat.
A női szervezet arra van kódolva, hogy a fogamzóképes nő essen teherbe és szüljön, és ha ez nincs meg, akkor bizony tudnak jönni a problémák (cisztásodás, endometriózis), amikre a legjobb "gyógymód" a terhesség, de ha ez nem lehetséges, akkor sokszor nagyon jót tesz, ha "hibernálják" a nő szervezetét, tehát leállítják a peteérést.
Nekem ez volt: nem is tudom, hogy lett volna-e normális menstruációs ciklusom, és később tudtam volna-e gyereket vállalni, ha nem szedtem volna évekig, évtizedekig fogamzásgátlót.
Utolsó: Akkor te igen kivételes, ritka példa vagy.
A legtöbb nőnek utána sem rendszereződik a ciklusa, sőt, legtöbb esetben még rosszabb lesz, mint szedés előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!