Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Utolsó 4szemet nem veszem be,...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Utolsó 4szemet nem veszem be, így is véd? Csúsztatni kéne.

Figyelt kérdés

Sajnos a bunkó asszisztenst fogtam ki aki csak a kezembe nyomta a vényemet és elküldött, pedig csak annyit akartam kérdezni a nőgyógyásztól hogyha az utolsó 4szemet nem veszem be ( csúsztatnom kell, sose kellett , de most fontos lenne) a védettség rendben lesz-e?!

Azt mondta az asszisztens legkorábban jövő csütörtökre tud "kérdezgetésre" időpontot adni.

Későn derült ki hogy csúszik a nyaralás dátuma, és az egész hét pont egybe esne így a megvonásossal amit nem szeretnék, ha az utolsó 4et nem veszem be akkor csak 2nap esik bele.

2012. aug. 3. 13:45
 1/8 anonim ***** válasza:
Ööö... nyaralás alatt nem lehet vérezni, vagy mi? Egyébként általában a betegtájékoztatóba leírják, hogy mi a csúsztatás menete, tessen olvasgatni.
2012. aug. 3. 13:46
 2/8 A kérdező kommentje:
De lehet, csak nekem az egész hétbe 6nap lenne a vérzésem, ergo iszonyatos passzban tenném tönkre a többiek nyaralását is, és az első 4nap iszonyatos, inkább itthon a hétvégén szenvednék begyógyszerezve mint ott.
2012. aug. 3. 13:48
 3/8 A kérdező kommentje:

A betegtájékoztatóban nincs róla szó.

Csak ez van:

A következő 2 lehetőség közül választhat; nem szükséges kiegészítő fogamzásgátló módszereket alkalmaznia.

1. Mielőbb vegye be a kimaradt adagot, még abban az esetben is, ha a késedelem hosszúsága miatt valójában 2 drazsé bevétele szükséges. Ezt követően az előírt időpontokban kell szednie a gyógyszert. A csomag kiürülése után haladéktalanul - gyógyszerszünet közbeiktatása nélkül - kezdje el a következő csomag szedését. Bár ebben az esetben csak a második csomag szedésének befejezésekor jelentkezik megvonásos vérzés, időközben pecsételő, vagy áttöréses vérzés léphet fel.

- vagy -

2. Ne fejezze be a már megkezdett csomagot, hanem tartson (a kimaradt gyógyszerek napjait is beleszámítva) legfeljebb 7 napos gyógyszerszünetet, majd új csomagot megkezdve folytassa a készítmény szedését.

De ha négyet kihagyok, akkor csak 3nap szünet lesz és nekem az 5.en jön meg.

2012. aug. 3. 13:59
 4/8 A kérdező kommentje:
Amennyiben előrébb akarja hozni a menstruáció eljövetelét, akkor egyszerűen előbb kell abbahagyni a gyógyszer szedését annyi nappal, ahánnyal előrébb akarjuk hozni a menzeszt (itt is maximum 4-5 nappal lehet eltolni a ciklust), majd a 7 nap szünet után a 8-ik napon a következő levelet kezdjük el szedni. - ez egy nőgyógyász tanácsa.
2012. aug. 3. 14:02
 5/8 anonim ***** válasza:
az semmiképp ne csináld, hogy nem veszed be az utolsó szemeket, mert védettség nem lesz egy idei Inkább a 7 napos szünetet vagy ne tartsd meg vagy kevesebb napot tarts, de a 21 szemet szedd be mind. Ez sem nagyon ajánlott, de ezt szokták csinálni, nem gond,
2012. aug. 3. 14:29
 6/8 anonim ***** válasza:
Nos ott a válasz, ne hagyj szünetet és így vérezni se fogsz. Mondom én, hogy le van az írva szépen.
2012. aug. 3. 14:45
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha az utolsó 4 szemet nem veszed be, nem fog védeni. Tehát dönts, melyik a fontosabb, a vérzés elkerülése vagy a védettség megtartása. Egy lehetséges út a szünet kihagyása, de nem kívánatos vérzés akkor is előjöhet, van, akinél nem megfelelően működik az eltolás. De ha mázlid van, megúszhatod a vérzést. Viszont én azt mondom, inkább jöjjön a vérzés rosszkor de kiszámítható időpontban, mint esetleg olyankor, amikor nem számítasz rá.
2012. aug. 4. 10:48
 8/8 A kérdező kommentje:

Sikerült felhívni édesanyám nőgyógyászát, aki azt mondta, hogy a szervezet nem számolja, hogy mennyit vettem be ennél a gyógyszernél (egyfázisú) és egyszerűen hagyjam abba amikor kell, de a max egy héttel hozható előrébb, és nem javasolja a szünet nélküli továbbszedés, az jobban terheli a szervezetet. Ahogy a betegtájékoztató is írja ilyenkor ha megtartom a szünetet nincs szükség kiegészítő védekezésre ráadul hogy magasabb hormontartalmú és évek óta szedem.

Ha nem rendszeresen van ilyen akkor lehet évente 1-2* max csinálni.

Szerencsére a szünetben nem leszünk együtt, meg előtte se szóval.

Hasonló orvosi válasz:

[link]

Köszönöm mindenkinek a választ! :)

2012. aug. 4. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!