Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Óvszer vagy tabletta? Melyiket...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Óvszer vagy tabletta? Melyiket válasszam?

Figyelt kérdés

A barátommal 7 hónapja vagyunk együtt,élünk szexuális életet,és minden alakalommal gumival védekezünk. Az elmúlt napokban felmerült bennem,hogy elmegyek nőgyógyászhoz és íratok fel gyógyszert. Azonban kicsit mégis idegenkedem a témától,mert annyi minden jót és rosszat hallottam már róla.

Például ha a guminál maradok és véletlen kilyukad akkor rögtön betudom venni a 72órásat mert észrevettem. Viszont gyógyszernél ha belém élvez a barátom,honnan tudjam hogy nem-e lett belőle baj? ( Mert hát ez sem 100%-os... )

Nem tudom hogyan döntsek... :/ Az ÉRTELMES válaszokat köszönöm!!! :)

2012. júl. 30. 08:48
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ritka eset hogy gyógyszer mellett esne teherbe legtöbbször vagy rossz gyógyszert szednek vagy rosszul szedik elfelejtik bevenni. Én évek óta szedem de még nem lettem terhes szerintem a gyógyszer jó megoldás és sokszor kényelmesebb is. De ha te jobban bizol a gumiban akkor tégy belátásod szerint
2012. júl. 30. 08:55
 2/10 anonim ***** válasza:
46%
Válassz engem;D Amúgy ha szereted a barátod akkor ne gumival csináljátok hanem nélküle, több mint kielégítő! Amúgy a 72+fogamzásgátló 100%-os.
2012. júl. 30. 09:09
 3/10 anonim ***** válasza:

A 72 órás sürgősségi fogamzásgátló NEM 100%-os védelmet nyújt, hanem teljesen változó mértékűt.

(Ez csak az utolsó válaszolónak ment.)

Én a helyetekben, ha egyikőtöknek sincs gondja a gumival, maradnék annál.

2012. júl. 30. 09:17
 4/10 anonim ***** válasza:

A fogamzásgátló tabletta megbízhatóbb a guminál. Mármint fogamzásgátlás szempontjából, nyilván betegségek ellen semmit sem véd.

Hány éves vagy? Én nem ajánlanám 18 éven aluliaknak, mert még nagyon fejlődésben van a testük, nem gondolnám, hogy hormonokkal kéne őket bombázni.

2012. júl. 30. 09:28
 5/10 anonim ***** válasza:
Én nem ajánlom a fogamzásgátlót. Én 1,5 évig szedtem, kár volt, fél éve abbahagytam és össze-vissza jön meg. A doki meg csak annyit mond, hogy várjak.
2012. júl. 30. 09:56
 6/10 anonim ***** válasza:
Én férfiként inkább gumipárti vagyok. Egyrészt betegségek ellen is védelmet nyújt. Másrészt a tabletta hormonhatású készítményként igen durva beavatkozást jelent a testműködésekbe. Ráadásul mellékhatásai is lehetnek.
2012. júl. 30. 10:16
 7/10 anonim ***** válasza:

Én annyit tudok javasolni, hogy akármilyen módon is védekezik az ember, havonta csináljon egy terhességi tesztet mindig a biztonság kedvéért. Akkor is ha óvszert használ és akkor is ha tablettát. Mert jobb félni mint megijedni.A legolcsóbb teszt pedig 500 ft. Ha van pénz óvszerre vagy tablettára is havonta, akkor kell lennie terhességi tesztre is 500 vagy 1000ft-nak.

Bár kétlem, hogy bárki is ezt megcsinálná rajtam kívül :D azért remélem megfontolod :)

2012. júl. 30. 10:25
 8/10 anonim ***** válasza:
És az miért is jó, ha havonta egy terhességi tesztet megcsinál az ember???
2012. júl. 30. 10:29
 9/10 anonim ***** válasza:

Mérlegelni kell az előnyeit és a hátrányait.

Tabletta előnyei:

- gyakori szex esetén olcsóbb, mint az óvszer

- nem zavarja meg az intim pillanatot

- a férfiak számára kényelmesebb (illetve a nők egy részének is)

- kiszámíthatóvá teszi a vérzést (bár ez amúgy hülye dolog, mert csak akkor szabadna vkinek tablettát felírni, ha már legalább 2 éve rendszeresen menstruál...)

- gyakran csökkenti a vérzés mennyiségét és hosszát

- gyakran enyhíti a görcsöket

- vkinél szebbé eszi a bőrt

A hátrányai:

- orvossal kell felíratni, ami plusz idő, plusz pénz, kellemetlen, ha éppen a szünet utolsó napján derül ki, hogy nincs több tabi

- csak akkor veszed észre, hogy vmi gáz van, ha már terhes vagy

- rengeteg mellékhatása lehet (leggyakoribbak: libidócsökkenés, migrén, hízás, hüvelyszárazság és gyakori fertőzések, de ennél cifrábbak is előfordulnak)

- a nők többségének a szedés után pár hónapon belül helyreáll a ciklusa. Viszont sajnos sok olyan nő is van, akinek akár hosszú ideig tartó peteérés hiányt okoz a tabletta, illetve előfordulhatnak komolyabb hormonzavarok is a szedés után (persze ezeket vhogy nem szokták reklámozni.....)

Emellett arra is gondolni kell, hogy tablettát nem mindenki szedhet. Ha volt a családban trombózisos, akkor mindenképp kell arra utaló vizsgálat, hogy van-e hajlamod rá. Migrén, magasvérnyomás, cukorbetegség, autoimmun betegség stb. esetén nem ajánlott a szedése. Ha vkinek rendszertelen a ciklusa, akkor szintén nem ajánlott, annak ellenére, hogy manapság gyakran felírják erre is.

Dohányzás mellett se nagyon kellene szedni...

Egyébként az ismerőseim körében van pozitív és negatív példa is.

Vmelyik barátnőmnek bejött, semmi baja tőle, de van olyan is, akinek csomó lett a mellében (amit ki kellett operálni), van, akinek a libidója lett nulla, másnak migrénje lett tőle.

Szerintem ha a párod nem tiltakozik a gumi ellen, akkor az jobb megoldás, mert attól 100%, hogy nem lesz semmi bajod.

A tabitól meg vagy lesz, vagy nem.

2012. júl. 30. 18:55
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! :) Úgy döntöttem,maradunk az óvszernél... :)
2012. júl. 31. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!