Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Lányok, hölgyek! Ki mióta...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lányok, hölgyek! Ki mióta szed fogamzásgátlót, és hány éves?

Figyelt kérdés
Aki régóta szed annak van valami baja tőle?
2009. júl. 11. 00:06
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Én 17éves múltam, és több mint 1éve szedem!

Az első hónapban voltak mellékhatások, hányinger szédülés..de aztán elmúltak!

2009. júl. 11. 16:22
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

én vagyok aki 8 éve szedi a triregolt.

nekem aztmondta a nőgyógyász, hogy amint babát szeretnék, legalább fél évet adjak a szervezetemnek, hogy kitisztuljon. és onnan nyugodt szívvel vághatok bele a babagyártásba.

egyébként vannak olyanok is, akik a tabletta mellett "véletlenül" teherbe estek, és nekik is egészséges gyermekük születik.

2009. júl. 11. 16:39
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
26 leszek 5 éve szedek tablettát az elejétől elkezdve semmi mellékhatása nem volt! Nagyon meg vagyok elégedve vele, egyedül az ára húzós már (8000 Ft), épp ezért abba fogom hagyni és jöhet a baba, már amúgyis terveztük. :)
2009. júl. 11. 17:22
 14/21 A kérdező kommentje:
Igen, én is úgy tudom, hogy a mai gyógyszerek már nem ártanak a babának ha esetleg közben esne teherbe a nő, mert a gyógyszer azon az elven működik, hogy elhiteti a szervezettel, hogy terhes és azért nem esik teherbe a nő. Ezt védőnőtől hallottam. Ezért is nem értettem a dolgot, hogy akkor miért riogattak engem azzal, hogy a petefészkem a többéves szedés után már ki tudja hogy fog működni.. :O
2009. júl. 11. 21:05
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

ahogy megszülettem (anya 17 volt akkor) tri-regolt szedett anyukám 31éves koráig ...az 14 év...öcsém makk egészséges 8éves...semmi mellékhatás

én 18évesen tri-regolt kezdtem el szedni,de fél év után doki javaslatára(jujj,annak magas a hormontartalma,meg régi) váltottam yadine-ra...hülyemod a dokiban biztam...annyi mellékhatás jött ki,alig tudtam kiheverni...ugyhogy megint tri-regol,null mellékhatás...

hiába régi,de bevált...ami müködött 10-20 éve,miért ne müködne ma is...

22/L

2009. júl. 13. 18:14
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

17 vagyok, 7hónapja szedek Gestomixot.

Nekem semmi bajom nem volt eddig tőle.

2009. júl. 13. 18:20
 17/21 anonim ***** válasza:
23 vagyok, 9 hónapja nuvaring gyűrű.
2009. júl. 13. 19:25
 18/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat! Akkor ezek szerint ha jó gyógyszert szedek nem lehet baj, ha eddig se volt tünetem. :)
2009. júl. 13. 20:38
 19/21 anonim ***** válasza:

9 év alatt semi kárt nem tett benned - csak 9 évig kikapcsolta a petefészkedet, és helyette irányított mindent. Azaz 9 évig nem volt ciklusod: nem volt peteérés, se ovuláció, se méhnyálkahártya-megvastagodás, se leválás, azaz menstruáció sem. Csak megvonásos vérzés volt, az is azért, mert 7 napig nincs tabletta.

Ha most abbahagyod, lehet, hogy azonnal teherbe esel, de az is lehet, hogy hónapokig nem lesz rendes peteérésed. Ilyenkor a szervezetnek nem kell "kiürülnie", a hormon ugyanis nem raktározódik el. Nem a kiürülésre kell az idő, hanem arra, hogy a szervezeted visszaálljon a rendes kerékvágásba: hogy beinduljon a petefészked működése, a peteérésed, és kellően meg tudjon vastagodni a méhnyálkahártyád.

Szóval kárt nem okoz. Ha viszoint a ciklusod rendezését vártad tőle, akkor csalódnod kell, mert nem rendezte, hanem leállította. tehát a tabletta abbahagyása után pontosan ugyanazok a problémák fognak jelentkezni (ha voltak), mint a tabletta előtt.

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherb..

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherb..

2009. júl. 14. 08:55
 20/21 anonim ***** válasza:
Én 28 éves vagyok és 26 évesen kezdtem szedni Yadine fogamzásgátlót. Másfél évig szedtem és utána tartottam 5 hónapos szünetet. Most fogom elkezdeni megint. Semmi mellékhatás nem volt.
2009. júl. 14. 10:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!