Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért olyan fontos, hogy a nőgyógyász írja fel a tablettát, mikor úgyis azt a fajtát írja, amelyik céggel éppen kapcsolatban van?
Figyelt kérdés
Ráadásul sokszor csak találgatnak, és 3-4 félét is felírnak, mire sikerül eltalálni a megfelelőt. Ennyi erővel a háziorvosommal is felírathatom. Egy barátnőmnek például a bőrgyógyász írta fel.2008. ápr. 29. 18:03
1/9 anonim válasza:
Először is a nőgyógyász nincs kapcsolattal cégekkel, mondjuk lehet, h a magán igen, de az állami nem hinném. Másodszor a fogamzásgátló felírását vizsgálat kell, hogy megelőzze, ha te nem bánod, hogy a háziorvosod vagy a bőrgyógyász nyúlkál benned, tőlem irasd fel vele, bár nem hinném, tudnal valami erről. A barátnődnek azért irhatta fel a bőrgyógyász, mert bőrpróblémákra, pattanásokra is szoktak adni, de az nem minden esetben fogamzásgátló, ez csak egy mellékhatása. Nem találgatnak a felirásnál, honnan tudja előre megmondani, hogy a te szervezeted hogyan fog reagálni a tablettára. Ilyen magatartással inkább ne szedj fogamzásgtlót.
2/9 anonim válasza:
Figy abban igaza van,hogy felír egy gyógyszert,megveszed 5-6 ezrekért,aztán nem jó.Jön a köv tabi azt is megveszed drága pénzért,aztán az sem jó....sokszor vérvbétel meg minden nélkül írogatnak fel tabit...
3/9 anonim válasza:
Ezért lehet először csak egy havit kérni(legalábbis tőlem első alkalommal kérdezte a doki, hogy csak egy havit kérek e) aztán legalább 21 szemet be kell szedned, hogy lásd, jo e vagy nem. Mást nem tudok mondani még(az első válaszoló voltAM)
4/9 anonim válasza:
a fogamzásgátlás a nőgyógyász kompetenciája, hiszem számtalan mellékatása jelentkezhet, amit az első időszakban észre sem lehet venni.Biztosan olvastad már a betegtájékoztatót, azon rajt van minden hátránya, ezért a nőgyógyász felelhet. A nőgyógyáősz javaslata után, már felírhatja háziorvos.
5/9 anonim válasza:
Hát az SZTK-s dokik nagy része a Tri-Regol-t írja fel, szerintem attól a cégtől kapnak jutalékot, pedig vannak már jóval korszerűbb, alacsonyabb hormontartalmú tabletták is! Meg sem vizsgálnak, max. kérdeznek 1-2 dolgot! Tőlem pl. azt hogy olcsóbbat vagy drágábbat írjon fel!
6/9 A kérdező kommentje:
Hát igen, ez elkeserítő. Nálunk is ilyen a nőgyógyász, vizsgálat nélkül írkálja fel a gyógyszert, ezért mondtam, hogy egyszerűbb, ha a háziorvos írja fel. Másik nőgyógyász meg magánpraxist csinál, és sokba kerül. Úgyhogy sok választás nincs.
2008. ápr. 30. 07:19
7/9 anonim válasza:
Én SZTK-s dokinál voltam! Megvizsgált rendesen, majd beszélgettünk, kérdeztem tőle, ő pedig készségesen válaszolt! Nekem más gyógyszert írt fel, amivel nagyon meg vagyok elégedve! Ha te most beállítanál a házidokidhoz, hogy írjon ki, tuti nem fog, ha mégis, akkor gondolkozz el azon hogy jobb doki-e, mint azok a nőgyógyik, akik sokféle gyógyit írnak fel! Ez egy olyan dolog, hogy hiába ajénlja fel neked a legjobbat, ha egyszerűen nem bírja a szervezeted, akkor ez van és kénytelen másikat írni! Ha neked nem jön be, akkor használj kotont, amivel mondjuk havonta drágábban jössz ki, mint 3 havi tabival! Én is voltam bőrgyógyásznál, írt fel gyógyszert a bőrömre és az mellett ajánlotta, hogy szedjek fogamzásgátlót, mert olyan gyógyit kaptam bőrömre, hogy ha teherbeesnék, akkor sérülne a magzat! Egyébként meg amit barátnődnek felírt bőrgyógyi fogamzásra, elsősorban az arcára írta, nem pedig a védekezésre! Mielőtt felháborodnál dolgokon, végig kell gondolni mindent! Ugyanis logikus magyarázat van rá! Szóval nem járulékról vagy találgatásról van szó, hanem mindennek oka van!
8/9 anonim válasza:
ez azért nem igy van.én tegnap voltab tabit váltani az orvosnál.fel akart írni egyet.és arrol sok rosszat hallottam.mondtam neki meiket akarom kipróbálni és felírta.szal ez nem igaz.orvostol függ
9/9 anonim válasza:
A szabály az szabály.A nőgyógyász meg nem irhat fel olyat amit mondjuk egy nefrologus.És igy tovább.Azért ö felel.De ha már a házi orvoshoz elmennél fogamzásgátloért akkor miért olyan bonyolult nőgyogyászhoz menned.Ő tudja mit szedsz,rendszeresen szeded az ellenörzése mellett.Keress magadnak egy jo nőgyógyászt és remélem nem fogsz annyira idegenkedni a "megjelenéstől".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!