Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek? A két opció közül melyiket válasszam amit a betegtájékoztató felkínál. Nem tudtam eldönteni ezért írtam ki.
Mercilon tablettát szedek több mint fél éve.A harmadik héten vagyok és elfelejtettem bevenni a tabit tegnap.Még 6 tabletta van a kiürüléséig a kihagyotton kívül.Nem tudtam eldönteni ezért írtam ki hátha valaki járt már így és tudja melyik megoldás a jobb.Köszi az értelmes válaszokat!
A harmadik héten 1 tablettát elfelejtett bevenni
A következő 2 lehetőség közül választhat; nem szükséges kiegészítő fogamzásgátló módszereket alkalmaznia.
1. Mielőbb vegye be a kimaradt tablettát, még abban az esetben is, ha a késedelem hosszúsága miatt valójában 2 tabletta bevétele szükséges. Ezt követően az előírt időpontokban kell szednie a tablettát. A csomag kiürülése után haladéktalanul - gyógyszerszünet közbeiktatása nélkül - kezdje el a következő csomag tabletta szedését. Bár ebben az esetben csak a második csomag tabletta szedésének befejezésekor jelentkezik megvonásos vérzés, időközben pecsételő, vagy áttöréses vérzés léphet fel.
- vagy -
2. Ne fejezze be a már megkezdett csomagot, hanem tartson (a kimaradt tabletták napjait is beleszámítva) legfeljebb 7 napos gyógyszerszünetet, majd új csomagot megkezdve folytassa a tabletták szedését.
- Abban az esetben, ha az aktuális csomag felhasználása során kimaradt néhány tabletta, és a gyógyszerszünet ideje alatt nem jelentkezik megvonásos vérzés, nem zárható ki a terhesség lehetősége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!