Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Hogyan kell kiszámítani a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan kell kiszámítani a naptár módszert?

Figyelt kérdés
május 17. én jött meg és 24.én múlt el a menstruációm. (elötte való hónapban 15. én jött meg és 23.án múlt el)május 25.én feküdtem le a barátommal, a naptár módszer szerint terhes lehetek?
2012. máj. 27. 15:42
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ahhoz, hogy valamit is lehessen számolni, legalább egy év adatai szükségesek: mennyi idöközönként jön meg a menzeszed, mennyi ideig tart.

A naptármódzser szerint, ha valakinek pár nap eltéréssel azonos hosszúságúak a ciklusai, akkor ennek a közepén van a legnagyobb esély terhességre. Ehhez a naphoz elötte is meg utána is hozzá kell számolni 3-4 napot, amikor nagy a valószinüsége a teherbeesésnek.

De azt tudni kell, hogy ez a módszer magyon bizonytalan, mert elöfordulhat, hogy a következö ciklus rövidebb vagy hosszabb lenne, ezért éppen akkor termékeny valaki, amikor nem lenne az a megszokorr rendszer szerint.

Ezen kivül létezik spontán peteérés is, ami bármikor bekövetkezhet, ezért olyan nap nincs, amikor egy nö nem lehet terhes. A menzesz elött vagy után közvetlenül, söt akár alatta is lehet valaki terhes.

Amit irtál, annak alapján nem túl nagy a valósinüsége, hogy terhes vagy, de csak a naptár-módszer alapján. Ettöl függetlenül könnyen lehet, hogy mégis teherbe estél.

Két hét múlva mindenképpen csinálj tesztet, és reménykedj, hogy megativ lesz.

Ha meg nem akarsz gyereket, akkor válassz valami megbizható módszert: tabletta vagy óvszer. Ami NEM módszer, az a megszakitás, és ami alig, az a naptármódszer, hömérözés, stb.

2012. máj. 27. 15:52
 2/4 anonim ***** válasza:
A naptár módszerrel a teherbe esés valószínűségét lehet növelni, de a terhesség kizárására alkalmatlan. Bármikor teherbe eshetsz, kisebb-nagyobb valószínűséggel.
2012. máj. 27. 16:02
 3/4 anonim ***** válasza:
A naptár módszer pont nem a terhesség elkerülésére való, hanem a megtermékenyülés valószínűségének növelésére...
2012. máj. 27. 16:07
 4/4 anonim ***** válasza:
Régebben a naptármódszert föként fogamzásgátlásra használták, de éppen a megbizhatatlansága miatt "ment ki a divatból". Viszont abban segithet, ha valaki teherbe akar esni.
2012. máj. 27. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!