Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Baj ha 1 héttel tovább szedtem...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Baj ha 1 héttel tovább szedtem a fogamzásgátlót?

Figyelt kérdés
Nyalani mentünk, ezért halasztottam el a szünetet. Most 2 hétig szeretném csak szedni, utána pedig szünetet tartani. Van így esélyem arra, hogy terhes leszek? Barátnőm azt mondta, hogy ha azt akarom h máskor jöjjön meg, akkor előbb kell abba hagyni nem későb, következésképpen nem baj a teherebe esés szempontjából. ha csak 2 hétig szedem. Mit gondoltok?
2009. jún. 29. 17:20
 1/8 anonim ***** válasza:
69%
Ha azt akarod h hamarabb jöjjön meg, akkor pár szemmel korábban hagyod abba a gyógyszer szedését, 7 nap szünet, és folyt az új levéllel. Ha el akarod tolni akkor tovább kell szedni. Na már most sok fajta gyógyszer van, így az én példámat mondom. Én milligestet szedek( 3 fázisú) azaz eltoláskor csak az új levél 3. sorát azaz a legfelsőt kell bevennem pluszba. Ezután 7 nap szünet és kezdek egy teljesen új levéllel a megszokott szerint újra. Ezt az eltolást évente 1-2 szer lehet megcsinálni. Ugyanúgy véd a tabletta ha betartottad az előírtakat a korábbrahozatallal vagy az eltolással kapcsolatban.
2009. jún. 29. 17:41
 2/8 A kérdező kommentje:
Én lindynette 20-at szedek és az összes tabletta egyforma.
2009. jún. 29. 17:43
 3/8 A kérdező kommentje:
Inkább azt kellett volna kérdeznem, hogy baj ha 1 héttel kevesebb ideig szedem a fogamzásgátlót?
2009. jún. 29. 17:45
 4/8 anonim ***** válasza:
39%
Nem lesz semmi bajod! Én is csináltam már úgy, hogy 1 vagy két héttel tovább szedtem (szünetet ugye nem tartottam) és utána mindig megjött a szünetben rendesen!
2009. jún. 29. 18:12
 5/8 anonim ***** válasza:
Persze, hogy teherbe eshetsz. Gógyszert tovább szedni szünet nélkül 1 levéllel szabad, nem pedig hasra ütés szerűen abbahagyod, amikor kedved van hozzá. Ha kevesebb szemet veszel be, akkor már kész is a baj. Levelet félbehagyni nem lehet. Ha tolni akarod, akkor vagy szünet nélkül beszedsz még 1 levelet, van a szünet napjait rövidíted. Semmi más módszer nem biztonságos. De ha megvonod a szünetet, jelentkezhet közti vérzés, szal nem igazán leszel előrébb.
2009. jún. 30. 08:22
 6/8 anonim ***** válasza:
Olyat ne csinálj, hogy a 21 szem helyett 28-at veszel be és utána tartasz szünetet, mert tönkreteszed a ciklusod. Csakis 42 szemet szabad beszedned szünet nélkül. Vagy pedig nem 7 napos szünetet tartasz, hanem rövidebbet, tehát hamarabb kezded szedni.
2009. jún. 30. 08:24
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem kell végogszedned még egy levelet szünet nélkül, ha nem akarod! szedd csak 1 héttel tovább, nem lesz semmi bajod! a táájékoztatók is úgy írják, hogy ha el akarod tolni a mensidet, annyi szemet szedj be, amennyit szeretnél csúsztatni és kész. Utána abbahagyod, megtartod a szünetet, megjön a szünetben a mensid és folytatod rendesen tovább! Nem kell feltétlen egy teljes levéllel beszedned!
2009. jún. 30. 14:52
 8/8 anonim válasza:

az oké hogy valaki tovább szedi a gyógyszert és utána folytatja, de ha belekezdek a másik levébe, akkor a

következő havit is hamarabb abba kell hagynom, mivel az a levél már hiányos lesz, ha 30 szemet vettem be akkor következő levélben már csak 12 szem marad, akkor az utána lévő levelekből mindig kipótoljam, vagy pedig akkor az egyszer szedjem amig el nem fagy, röviden, és akkor ugyanugy meg fog jönni 12 szem után is? az kicsit gyors nem? mert csak úgy lesz ismét ugyanakkor a menzim kezdete mint korábban, azaz napra pontos 28 napos ciklus,

de nem hinném h nem rég menzizek akkor 12 nap után megint megjönne, vagy előtte kihagytam akkor biztos meg fog jönni már... vagy azt a 12 szemet szedjem és újra folyamatosan egész leveleket szedjek, vagy egybe szedjem folyamatosan a következő 21 szemmel? Az meg már kettő eltolásnak számít, nem egynek, félek h bezavarná a ciklust

2012. nov. 24. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!