Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Szerintetek érdemes fogamzásgá...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek érdemes fogamzásgátló tablettát felíratnom? (16/L)

Figyelt kérdés

16 éves leszek pár hónap múlva.

Már nem vagyok szűz volt egy barátom akivel másfél évig együtt voltunk.Vele vesztettem el a szüzességem.Amikor vele voltam mindig óvszerrel védekeztünk.Ennek a kapcsolatnak már vége.Most egy másik barátom van vele még csak egy hónapja vagyunk együtt.Nagyon megszerettük egymást ilyen rövid időn belül. Lehet emiatt lefogtok nézni, de már megtörtént vele az első szex (neki az első). Nála is óvszerrel védekeztünk,de nagyon nehezen ment az egész mert mire felhúzta(elég nehezen sikerült felhúzni) addigra lelankadt neki. Sok időnek elkellet telnie ,hogy újra megmerevedjen.Ez kb. egy hete történt azóta nem voltunk úgy együtt. Na mindegy nem szeretném ennyire részletezni csak azt szeretném közölni,hogy nagyon nem szeretem az óvszert se most se az előző barátomnál nem szerettem. Nem tetszik,hogy mi közbe már egymásra vagyunk hangolódva akkor kínlódni kel az óvszer felhúzásával.Persze ennek ellenére mindig védekeztünk egyik fiú se mondta soha ,hogy őket zavarja ezért ne húzzuk fel. De se én se a párom nem tudjuk élvezni óvszerrel a szexet.(oké ezzel a barátommal még csak egyszer fordult elő, de a másik barátomnál se tudtam élvezni ). A kérdésem az lenne,hogy érdemes szerintetek elmennem nőgyógyászhoz felíratni fogamzásgátló tablettát? Vagy szerintetek ennyi idősen még nagyon felkavarná a hormonrendszerem? Azt még szeretném hozzátenni,hogy a menstruációm is nagyon zavaros. 13 éves korom óta menstruálok de még mindig nem állt be rendesen. Nincs olyan hónap ahol ne késne minimum 5 napot. Volt már ,hogy 2 hetet is késett sőt olyan is ,hogy ki maradt . Most is már több mint egy hete meg kellet volna jönnie. Érzem ,hogy megfog jönni mert a méhem már görcsöl,de nem értem miért nem jön meg pontosan 28 napra. Az se zavarna ha 3 nappal korábban vagy később jönne meg mint 28 nap de azért ez már túlzás. Szóval ha a védekezés miatt nem is akkor emiatt szerintetek próbáljam meg a tabletták szedését?

Esetleg lányok/nők írhatnátok tapasztalatokat a fogamzásgátló szedésével kapcsolatba. Hány évesen kezdtétek el szedni? Volt esetleg valami olyan mellékhatása ami miatt abba kelet hagyni a tabletták szedését?

Köszönöm szépen előre is a válaszokat.

16/L

2012. máj. 1. 18:42
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

Nem az egyes embereket kéne szidni amiatt, hogy 'már' 16 évesen szexelnek (egyébként megjegyzem, manapság egyáltalán nem számít korainak...), pláne nem olyanokat, akik felelősségteljesen védekezni akarnak... Bezzeg mások fele ennyi savazást nem kapnak, pedig olyanokat írnak, hogy "megszakítással védekeztünk" "a pasim azt mondta, nem lesz gond, időben kiveszi" stb... Esetleg magatokban is szét kéne nézni meg úgy unblock a világban, hogy mi vezetett idáig, hogy a gyerekek ilyen hamar felnőttek akarnak lenni... Sajnálom szerencsétlen utódaitokat, ha ilyen maradi és jaj meg fognak szólni az ismerősök, ha ribi lesz a gyerekemből típusú szüleik lesznek.

Egyébként a kérdésre a válasz: a vérzés beállítására tényleg ne írass fel gyógyszert, habár ha már dokihoz mész, nagy az esély, hogy meggyőz róla, hogy hű de jó a gyógyszer.. Igen, jó, de inkább idősebb korban és kicsivel komolyabb kapcsolat esetén.

2012. máj. 2. 06:01
 22/30 anonim ***** válasza:
én pedig azok gyerekeit sajnálom akik nem foglalkoznak azzal,hogy a kislányuk már szexel 14-15 éves fejjel,talán ha a szülei oda figyeltek volna akkor nem történik meg,felelősségteljes embernek tartom magam,és igyekszem majd úgy nevelni a gyerekem hogy magától tudja,hogy mit lehet mit enm és a szexnek mikor jön el az ideje..az hogy mi van a mai világban az abszolút nem normális,és szerintem nem azzal kell takarózni,hogy legalább védekezik..majd ha a gyereked 13-14 évesen azzal megy haza ha egyátalán elmondja hogy barátja van és nála aludt,és lefeküdtek nem hiszem,hogy igy állsz majd a dolgokhoz.én nem maradi vagyok,csupán van normális értékrendem.tartásom,és még azok közé tartozom akik szerint a gyereket nevelni is kell,nem csak etetni,itatni,aztán hagyni hogy valami legyen belőle...
2012. máj. 2. 07:12
 23/30 anonim ***** válasza:
De manapság nagyon nem az a normális, hogy várnak az emberek a házasságig, de mondjuk még 18 éves korukig sem. Persze, azért mert mások így csinálják, nem kell őket feltétlenül utánozni, de látatlanban ítélkezni sem kell. Ismerek olyan 13-14 éveseket, akik érettebb fejjel gondolkoznak, mint némely huszonéves társaik.. Nem minden a kor, ha megfelelően van valaki nevelve, nem hiszem, hogy nagyobb gond lenne, hogy 14 évesen barátja van, mint az, hogy 18 éves korában 'kiszabadul' otthonról, és ami addig tiltva volt, beleszabadul, és ember nincs aki megállítsa.
2012. máj. 2. 07:50
 24/30 anonim ***** válasza:
Nem a tiltásról van szó,de sokkal értelmesebb 17-20 éves korig várnia szexszel amikor már érettebbek,azért a 13-16 évesek 99,9% abszolút éretlen a szexhez,lelkileg,érzelmileg,agyilag mindenképp sokuk még testileg is,ráadásul nem 14-15 évesen kell "kiélnie" magát,az csak manapság divat,de nem hinném hogy egy 13-14 éves kislány érettebb a huszonéveseknél
2012. máj. 2. 07:59
 25/30 anonim ***** válasza:
azt azért hozzátenném,hogy teljesen normális ha 18-20 éves korukig is várnak,az hogy nem azt csinálják sokan az nem azt jelenti hogy normális,gondolj bele,manapság sok 13-15 éves több f**zt fogott mint kilincset,ettől hogy sok ilyen van még nem ez a normális,mellesleg a kérdező 15 éves,nem 16 írja is,és engem teljesen le kellett húzni mert nem támogatom a 14-15 éves kislányok szexelését..
2012. máj. 2. 08:02
 26/30 anonim ***** válasza:
Szerintem meg dicséretes, h egy komoly kapcsolatban vesztette el a szüzességét (még ha nagyon fiatal is volt) és még védekezett is mindig. A korabeliek nagy részének ilyenkor már ki tudja hány szexpartnere volt. Kérdező, szerintem várj még 2-3 hónapot kb., amég kiderül, hogy várhatóan hosszútávú lesz-e ez a kapcsolat, és ha igen, akkor írass fel gyógyszert, de kérd ki erről nyugodtan a nőgyógyász véleményét is. Egyik barátnőm is ilyen idős korában kezdte el szedni, vagy lehet h még előbb is volt, semmi baja nem lett tőle, sőt még szerette is a gyógyszert a kényelem miatt is meg mert nem kellett állandóan parázni, hogy elszakadt-e az óvszer, van-e éppen kéznél, stb.
2012. máj. 2. 14:19
 27/30 A kérdező kommentje:

Akik a kérdésemre válaszoltak azoknak nagyon szépen köszönöm. Eldöntöttem és nem fogok fogamzásgátlót szedni,nem akarok esélyt adni arra,hogy később majd ne lehessen gyerekem. Tényleg köszönöm mindenkinek! Volt pár válaszoló akik azzal jöttek,hogy nem támogatják a korai szexet, és,hogy a szüleim biztos nem foglalkoznak velem. Erre annyit szeretnék mondani,hogy: Anyukám felvilágosított mindenről amikor megtudta ,hogy barátom van , mindig azt hajtogatta,hogy "kislányom te tudod,hogy szeretnél e vele szexelni ebben csak te és a barátod tudtok dönteni ,senki más ..de addig ne feküdjek le vele amíg úgy érzem nem állok rá készen" és persze hozzátette,hogy MINDIG MINDIG védekezzünk. A volt barátommal nagyon szerettük egymást és sokat beszélgettünk az első alkalomról ,hogy mivel fogunk majd védekezni,hogy szeretném ,hol .stb. A barátom ekkor 17 éves volt. Megbíztam benne és jól is tettem. Addig nem fekszek le senkivel amíg 100% ig meg nem bízok benne. Oké a mostani barátommal nagyon korán megtörtént, de ő az akit kiskorom óta ismerek és tudom,hogy soha de soha nem tenne olyat ami nekem rossz. Szerintem ha minden velem egy idős így szexelne akkor nem sok terhes tini lenne ..mert sajnos elég sok ere a példa.Én és kor osztályom tudja leginkább elmondani,hogy mennyi olyan fiatal van akik úgy szexelnek ,hogy egyáltalán nem is védekeznek. Arról nem is beszélve,hogy sokszor nem is ismerik szexpartnerüket.(pl.ha egy buliba történik a szex) szóval mondhat bárki bármit én egyáltalán nem tartom magam "ribinek" meg stb. Szerintem eléggé felelősség teljes vagyok ilyen téren. Örülhetne a világ ha több tini aki már szexel az ezt a példát követné ..nem azt amit nap mint nap hallok( például az osztály társaimtól). Az embereknek nem egyforma a gondolkodás módjuk (hála istennek) van aki így gondolja van aki amúgy. Emiatt nem kel lehordani senkit!

Köszönöm a válaszokat még egyszer!

További jó böngészést.

2012. máj. 2. 15:17
 28/30 anonim ***** válasza:

Sztem még ne kezdj el szedni. Mondhatják, hogy alacsony hormontartalmúak már a mai gyógyszerek stb., de 16 évesen még az az alacsony hormontartalom sem egészséges.

Legalábbis 16 évesen én így vélekedtem, ezért nem kezdtem el szedni. Nekem sem volt még akkoriban beállva a menstruációm. Bírjátok ki sztem addig óvszerrel.

Most 21 éves vagyok, és most látom elérkezettnek azt az időt, hogy szedjek tabit.

2012. máj. 2. 17:08
 29/30 anonim ***** válasza:

05.01 -én a "spirálos" "válaszoló"-'nak':

1.) Az, hogy ""-be tetted, hogy spirál az olyan, mintha így írnád le, hogy kutya: "kutya".

2. Hülyeséget nem kellene tanácsolni, mert ad 1 16 éves lányoknak nem igazán szoktak spirált felírni. ad 2 A kedves kérdezőnek: a spirál egy olyan védekezési mód ami abból áll, hogy egy idegen eszközzel, úgynevezett 's'p'i'r'á'l'l'a'l', állandó gyulladásban tartással akadályozzák meg a petesejt megtapadását. Csak sokkal egészségtelenebb, rákot okozhat, maga az állandó gyulladás, fájdalmasabb lesz tőle a menstruáció stb stb... Inkább a tabletta, szerintem, ha fölírják neked az az orvos felelőssége lesz onnantól,de tekintve a jelenlegi óvszer árakat, sokkal gazdaságosabb lenne.:)

2012. máj. 5. 19:36
 30/30 A kérdező kommentje:
Hát az óvszer még mindig olcsóbb mint a pelenka :) de azért köszönöm szépen a válaszodat!
2012. máj. 6. 10:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!