Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Szerintetek érdemes fogamzásgá...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek érdemes fogamzásgátló tablettát felíratnom? (16/L)

Figyelt kérdés

16 éves leszek pár hónap múlva.

Már nem vagyok szűz volt egy barátom akivel másfél évig együtt voltunk.Vele vesztettem el a szüzességem.Amikor vele voltam mindig óvszerrel védekeztünk.Ennek a kapcsolatnak már vége.Most egy másik barátom van vele még csak egy hónapja vagyunk együtt.Nagyon megszerettük egymást ilyen rövid időn belül. Lehet emiatt lefogtok nézni, de már megtörtént vele az első szex (neki az első). Nála is óvszerrel védekeztünk,de nagyon nehezen ment az egész mert mire felhúzta(elég nehezen sikerült felhúzni) addigra lelankadt neki. Sok időnek elkellet telnie ,hogy újra megmerevedjen.Ez kb. egy hete történt azóta nem voltunk úgy együtt. Na mindegy nem szeretném ennyire részletezni csak azt szeretném közölni,hogy nagyon nem szeretem az óvszert se most se az előző barátomnál nem szerettem. Nem tetszik,hogy mi közbe már egymásra vagyunk hangolódva akkor kínlódni kel az óvszer felhúzásával.Persze ennek ellenére mindig védekeztünk egyik fiú se mondta soha ,hogy őket zavarja ezért ne húzzuk fel. De se én se a párom nem tudjuk élvezni óvszerrel a szexet.(oké ezzel a barátommal még csak egyszer fordult elő, de a másik barátomnál se tudtam élvezni ). A kérdésem az lenne,hogy érdemes szerintetek elmennem nőgyógyászhoz felíratni fogamzásgátló tablettát? Vagy szerintetek ennyi idősen még nagyon felkavarná a hormonrendszerem? Azt még szeretném hozzátenni,hogy a menstruációm is nagyon zavaros. 13 éves korom óta menstruálok de még mindig nem állt be rendesen. Nincs olyan hónap ahol ne késne minimum 5 napot. Volt már ,hogy 2 hetet is késett sőt olyan is ,hogy ki maradt . Most is már több mint egy hete meg kellet volna jönnie. Érzem ,hogy megfog jönni mert a méhem már görcsöl,de nem értem miért nem jön meg pontosan 28 napra. Az se zavarna ha 3 nappal korábban vagy később jönne meg mint 28 nap de azért ez már túlzás. Szóval ha a védekezés miatt nem is akkor emiatt szerintetek próbáljam meg a tabletták szedését?

Esetleg lányok/nők írhatnátok tapasztalatokat a fogamzásgátló szedésével kapcsolatba. Hány évesen kezdtétek el szedni? Volt esetleg valami olyan mellékhatása ami miatt abba kelet hagyni a tabletták szedését?

Köszönöm szépen előre is a válaszokat.

16/L

2012. máj. 1. 18:42
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
hát ha 16 éves, és 13 éves korában menstruált először akkor már szerintem megvan a 1,5-2 év menstruálás. szerintem írasd fel, én is ennyi idős korom óta szedem és nincs baj. inkább legyen így mint egy esetleges nem kívánt terhesség ha nagyon beleunnátok a gumiba.
2012. máj. 1. 19:38
 12/30 anonim ***** válasza:

Utolsó, nem érted, hogy RENDSZERES menzesz kell? Ami a kérdezőnek nincs meg!

Tabletta-párti vagyok amúgy, de a rendszeres menzesz kell hozzá!

2012. máj. 1. 19:45
 13/30 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Lehet várok még pár évet a tabletták szedésével.A biztonság kedvéért azért elmegyek a nőgyógyászhoz,hogy miért késik mindig a menstruációm. Ott gondolom fog válaszolni a fogamzásgátlóról való kérdéseimre.

Köszönöm mindenkinek. Sokat segítettetek!

2012. máj. 1. 20:08
 14/30 anonim ***** válasza:
spirál:DDDD jó érzés, amikor olyanok írnak ide, akiknek fogalmuk sincsen semmiról, de a helyesírásról tudnak kornyikálni:DDD
2012. máj. 1. 20:12
 15/30 anonim ***** válasza:

Nekem 17 évesen írt fel a nőgyógyász fogamzásgátlót,mivel nagyon erős görcseim voltak mikor megvolt,egy hétig tartott a menstruációm és semmilyen fájdalomcsillapító gyógyszer sem segített.Nálam azóta is rendben van minden,semmi problémám nem volt a gyógyszerrel.Mikor elkezdtem szedni,még szűz voltam,20 évesen jöttem össze a barátommal és így azért a védekezés dolog is adott volt már.

22L

2012. máj. 1. 20:16
 16/30 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem már az a durva,hogy még 16 sem vagy de már széttetted a lábad,és fogamzásgátlót akarsz felíratni.Dugás helyett,mivel fogalmad sincs arról,úgysem mit csinálsz,inkább kinyithattad volna a biológia könyvet,hogy lásd a szervezeted fejlődésben van,vagyis abszolút nem jó ha hormonnal kezded el magad tömni.Persze,hogy nem áll be a menstruáció 2-3 év alatt,de a tabletta nem is állítja be mivel leállítja a peteérést,és megszünteti a menstruációt.nem csodálom,hogy nem élvezed a szexet taknyos gyerekként nem is kéne szexelni.
2012. máj. 1. 20:35
 17/30 anonim ***** válasza:
Utolsó, hát neked csak gratulálni tudok. Hogy lehet valakiben ennyi gyűlölet egy másik, ismeretlen emberrel szemben? Mondd, hogy süllyedtél idáig?
2012. máj. 1. 20:39
 18/30 anonim ***** válasza:

Semmiképp ne szedj tablettát 16 évesen rendszertelen vérzéssel!

Privát üzenetben kifejtettem.

2012. máj. 1. 21:59
 19/30 anonim ***** válasza:
semmi gyűlölet nincs benne,csak a tényeket írtam,de nyugodtan támogasd a gyerekek kefélését ha akarod..én nem fogom..
2012. máj. 1. 22:07
 20/30 anonim ***** válasza:

szerintem hagyd az óvszert meg a tablettát is úgy is terhes leszel nemsokára! hajrá!

(kérem mindenki szavazzon le mert kimondom, hogy MAJDNEM 16 éves fejjel nem kéne sexelni akármennyire is khmkhmmm "érett" az illető)

2012. máj. 1. 22:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!