Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi igaz abbol, hogy a fogamzasgatlo tableta hizlal? Es az igaz hogy elobb-utobb meddoseget okozhat?
Meddőséget nem okoz, de, ha megnyugtat, kérdezd meg a nőgyógyászt, az a dolga, hogy tájékoztasson a dolgokról.
Annyi viszont igaz, hogy, miután abbahagyod a szedését, pár hónapig még tényleg nehezebb a teherbe esés, ez az állapot azonban nem tartós.
(sőt, sokat tartják úgy, hogy szedése "fiatalon" tartja a nő testét, főleg persze a méhet. ebben nem vagyok biztos, de ha igaz, akkor még jót is tehet)
Hizlalni nem hizlal, van, akinek az a mellékhatás, hogy felszed egy-két kilót de látványos hízást nem okoz. Mindenkinél máshogy jelentkeznek az ilyen dolgok. Egy barátnőm kicsit hízott tőle (alig látszott rajta), többeknek megnőtt a melle, én fogytam néhány kilót, de sokaknál semmi változást nem okozott.
A nőgyógyász nem vesz vért. Max. elküld a laborba, de a legtöbb csak úgy találomra írja fel azt a gyógyszert, amelynek a gyártójától támogatást kap.
Elég jól kimosta az agyatokat a gyógyszeripar. A fogamzásgátló tablettáknak ezer mellékhatása lehet, a betegtájékoztatóban is csak 2 oldal, hogy mi bajod lehet tőle. És a legdurvábbakat még ki is hagyták.
A doki nem fog semmi rosszat mondani a tablettáról, mert egyrészt neki is kimosta az agyát a gyógyszeripar, másrészt még mindig inkább ez, minthogy fél évente járjanak a nők abortuszra.
Óvszer miért nem jó? Attól nem lesz semmi bajod.
Én konkrétan Mirena spirált használok, és cisztám lett tőle, pedig a dokitól háromszor is megkérdeztem, hogy tuti nincs mellékhatása. (Elég nehezen is hiszem el eleve, hogy ez lehetséges.) Erre most mehetek műtétre, és a doki azért nagy pironkodva bevallotta, hogy a spirálnak van ilyen mellékhatása. Köszi.
Mostantól csak óvszer.
Mindenképp keress egy megbízható nőgyógyászt, és vele beszéld meg! Én a helyedben lehet inkább elmennék magánrendelésre.
Későbbi teherbeesés miatt ne aggódj, ha egészséges vagy, ezzel nem lesz gond. Személy szerint javasolnám a Nuvaring hüvelygyűrűt, olvass utána. de persze doki véleménye az első, ő tudja, neked mi a legmegfelelőbb.
Hizlalhat, de nem feltétlenül.
Viszont, ha a doki magától nem küldene el laborba vérvételre, TE akkor is ragaszkodj hozzá!
Nálunk 1 hónap, mire elkészül a lelet, addig nem érdemes elkezdeni a tablettát.
A vérvétel azért is nagyon fontos (ez az egyik ok, de van több is):
mert a tabletta teljesen egészséges nőnél is megnöveli a trombózis kialakulásának esélyét, a vérvétel pedig választ ad arra, hogy nincs-e pl. öröklött trombózishajlamod, ami már elfogadhatatlanul veszélyessé tenné a tablettaszedést.
Nekem annak idején felírták vérvétel nélkül és csak pár év múlva derült ki, hogy nem is szedhettem volna.
es ezt a vervetel vizsgalatot akkor kerhetem en?megcsinalom egy laborba es az eredmenyt vigyem a nogyogyasznak?
A laborba mit mondjak?milyen kivizsgalas kel?ott is megvan hogy milyen vizsgalat mit mutat ki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!