Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Már nincs időm bevenni 12 órán belül. Mit csináljak?
Figyelt kérdés
Kihagytam egy szetem és már több mint 15 óra telt el azóta.Vegyem be vagy innkább hagyjam és csak a mai adagot vegyem majd be? És valószínű hétfőn együtt leszünk a párommal.Így most kell kiegészítő védekezés vagy elég ha megszakítással védekezünk?2009. jún. 20. 17:32
1/7 A kérdező kommentje:
Ja igen..és ez az 5. levél tablattám és a 13. szem maradt ki.
2009. jún. 20. 17:35
2/7 anonim válasza:
Egyszer velem is megtörtént ugyanez, bár akkor már 5. éve szedtem a tablettát. Nekem azt tanácsolta az orvos (felhívtam), hogy vegyem be azonnal az elmaradtat, és este rendes időben az aznapit, és a ciklus végéig védekezzünk óvszerrel. A tájékoztatódon azt írja, hogy ne vedd be, ha kimaradt? Mert ha igen, akkor ne vedd be, de szedd továbbra is rendszeresen, és védekezzetek óvszerrel a ciklus végéig.
3/7 A kérdező kommentje:
A tájékoztató csak annyit ír hogy "a kimaradt tablettát 12órán belül kell pótolni"..de azt már nem írja hogy ha letelt a 12óra akkor mit kell csinálni.
2009. jún. 20. 17:40
4/7 anonim válasza:
én yasminellet szedek és nekem azt írja, hogy ha a második héten maradt ki szem és 12 óránál hosszabb ideig, akkor vegyem be és szedjem be rendesen uána a többit. szóval sztem mindenképp vedd be, nekem nem írja hogy kell kiegészítő védekezés, gondolom mivel ilyenkor már elég stabil a gyógyszer hatása(13. szemnél) és nem zavar be ha kimaradt, csak vedd be minél hamarabb.
5/7 anonim válasza:
Ne vedd be! Nem fog hatni. A ciklus végéig kiegészítő fogamzásgátlást használjatok(óvszer, hüvelykúp, stb.)
6/7 anonim válasza:
Te mit szedsz?
Én Belarát, és a tájékoztató szerint azt mindenképpen pótolni kell, 12 órán túl is. Ja, és 7 napig gumi. Ha nincs már 7 szem ebből a levélből, kezd el szedni a következőt, szünet nélkül.
7/7 anonim válasza:
BE kell venni! Nem tudom mint szedsz, de én már vagy ötfélét szedtem és mindegyiknek ott van a tájékoztatójában,hogy vegye be a kimaradt adagot, akkor is, ha ez két tabletta egyszerre történő bevételét jelenti.
Második héten 12 órán túl bevett nem okoz bajt, feltéve, ha csak egy szem maradt ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!