Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mitől függ, hogy ki melyik gyógyszert kapja?
Pontosabban arra gondolok, hogy mitől függ, hogy valaki 20 vagy 30 mikrógramm hormontartalmú gyógyszert kap?
Tehát nem arra gondolok, hogy az orvos melyik gyártóval "van jóban".
Pl azt hallottam, hogy a ducibbaknak 30 mikrógrammosat írnak fel. Van még ilyen? Mármint ilyen indok:)

A legtöbb gyógyszer szükséges adagját testsúlykilogramm alapján számolják. Nagyon soknál nem számít igazán (természetesen bizonyos határok között) hogy mekkora adagot kapsz, mert mérgezést nem okoz, tehát mindenkinek ugyanazt írják fel. Ez főleg azoknál a gyógyszereknél igaz, amelyeket nem kell huzamosan szedni.
De főleg a hormonkészítmények igencsak befolyásolják a szervezet működését, ezekből tehát igyekszenek a lehető legkisebb, de még hatásos mennyiséget adni. Ezért ezeknél már számolni kell(ene) a páciens testsúlyával is. Sajnos nagyon sok orvos ezzel nem törődik, csak egyszerűen felírja a nagyobb adagot, mert az biztosan hat...
Azért az a jobb, ha nem terhelik agyon a szervezetet hormonokkal.
Értem én. Mondjuk én duci vagyok, és 30 mikrógrammosat kaptam.
De miért kapnak azok 30 mikrógrammosat, akiknél nincs rá indok? Amikor nyilván ugyanolyan biztonságos lenne nekik a 20 mikrógrammos is?
(Ha 97 kg vagyok, ugye elég a 30 mikrógramm?)

Nem tudom neked hány mikrogramm kell, én nem vagyok orvos. :-D
De gyanítom, hogy aki mindenkinek ezt írja fel válogatás nélkül, az egy eléggé felelőtlen orvos. Helyedben én olyat választanék, aki VALÓBAN kiszámolja, hogy kinek mekkora adag kell.
De nyilván nincs 40 mikrógrammos, vagy mondjuk 50 :)
Meg honnan tudjam, hogy kinek milyet ír fel?

Mert nyilván nem látszik az embereken, hogy kb hány kilósak...
Na nee fárassz...

Szia!
Sajnos a dokik csak abban az esetben mérlegelik a súlyt, a vérképet, hormonvizsgálatot, mielőtt felírják a gyógyszert, ha alaposak. Ilyen orvost elég ritkán találsz. A legtöbbször azt a gyógyszert kapod, amelyiknek az üzletkötője, orvoslátogatója a legutóbb a legtöbbet "fizette" a dokinak. Az én régi orvosom évente többször akart újabb és újabb gyógyszert rásózni a pácienseire. Érdekes módon mindig azután, hogy mejelent nála az adott termék szóróanyaga (toll, menstruációs naptár, falinaptár, határidőnapló...). Na, őt ezért cseréltem le, mert nála lehettél 40kg vagy 120kg, mindenkinek ugyanazt ajánlotta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!