Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire biztonságos a fogamzásgátló és óvszer használata együtt?
Szerintem tök jó, hogy már az első együttlét előtt megbeszélitek, hogy mivel védekezzetek! Nagyon fontos!
Menj el nőgyógyászhoz, majd ő felírja. Mondd meg neki, hogy alacsony hormontartalmút szeretnél szedni (igaz, ez kicsit drágább, de megéri). Valószínűleg elküld vérvételre, hogy megtudja, melyik a számodra megfelelő tabi. Nagyon fontos, hogy úgy kezdd el szedni, ahogy a tájékoztatójában le van írva (általában a mensi első napján kell bevenni az első szemet, majd 21 vagy 22 napig szedni kell nagyjából ugyanabban az időpontban minden nap. Ezután szünetet kell tartani: a 21 szemesnél 7 nap szünetet tartasz és a 8. napon kezded a köv. levéllel, a 22 szemesnél pedig 6 nap szünet kell és a 7. napon kell elkezdeni a köv. levéllel. Azért írom le, mert sokan nem is tudják, hogy létezik 22 szemes fogamzásgátló tabletta is, én is ilyet szedek). Van olyan tabletta, ami már az első szemtől véd, és van olyan, ami 7 nap után, de ez le lesz írva a tájékoztatóban. Elég lesz csak a tabletta, nem kell mellé óvszer is, hisz a tabletta teljesen biztonságos, ha valaki megfelelően használja!
De hidd el, annyi nem lesz elég, ha majd az ágyad mellé teszed, mert így is simán elfelejtheted! Nekem be van állítva a telefonom, hogy minden nap ugyanabban az időben jelezzen!
Ne hallgass azokra, akik még nem ajánlják! A kúppal és krémekkel rengeteg macera van: aktus előtt x idővel kell felhelyezni, nem szabad utána lefürdeni stb... Meg felteszem a kérdést, akik ezt használják, talán időre szeretkeznek? "Gyere drágám szexeljünk, mert még fél óráig hat a krém"! :) Aztán stopperrel mérik! Az óvszerről meg inkább ne is beszéljünk!
Nos én inkább szedek tablettát, és akkor szeretkezem a párommal, amikor csak jólesik, amikor épp megkívánjuk egymást!
Ha van még kérdésed szívesen válaszolok, kérdezz bártan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!