Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Mennyit ér a fogamzásgátló...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyit ér a fogamzásgátló tabletta? Semmit?

Figyelt kérdés

Barátom édesanyjával beszéltem és azt mondta,hogy a tabletta semmit nem ér,mert tabletta mellett esett teherbe rajta kívül még 4barátnője,pedig normálisan szedték!!!

Barátom bennem ment el,kb 1hete,tabletta mellett.Mikor tesztelhetek,mikor lesz eredmény???A tablettából 7szemet szedtem el,a második levélnél tartok!

2009. jún. 12. 19:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Azért egyértelműen nem jelenteném ki, hogy a tabletta semmit nem ér, de lehet én is megbeszélném a párommal hogy ne bennem menjen el. Lehet hogy komoly statisztikai adatokkal jön a barátod anyukája, de azért ne ess kétségbe. Persze bárkinél előfordulhat, de lehet hogy a 4 barátnőből három és fél elfelejtette bele mesélni, hogy egyik nap véletlen kimaradt a tabi vagy hasonló... Könnyű a fogamzásgátlót hibáztatni mindenért :) Ha nem érne semmit, nem használnák olyan sokan :)
2009. jún. 12. 19:35
 2/12 anonim ***** válasza:
4 barátnője attól esett teherbe, ez ok. De mondjuk nem mindegy, hogy 1 hónap vagy 6 év szedés után. És az előbbit kötve hiszem.
2009. jún. 12. 19:36
 3/12 anonim ***** válasza:
52%
A tabletta leírásában benne van, hogy a 3. hónaptól ad csak 99 %-os védettséget. Szóval, te még csak a másodiknál tartasz, így nincs még meg benned a megfelelő mennyiségű védettség a terhesség ellen. Tesztelned akkor kell, ha nem jön meg a 7 napos szünetben. De ha elmész orvoshoz, ő többet tud mondani.
2009. jún. 12. 19:38
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Elég nehezen hiszem el, hogy normálisan szedték volna. A tabletta 99%-ban véd. A többi 1% aki nem jól szedi meg ilyesmi.

Mondhatom, hogy szerintem ez a legbiztonságosabb módszer. Az óvszernek sokkal kisebb a százalékos védelme. Egyrészt mert egy csomó mindenki rosszul használja, vagy mert elszakad, meg hasonlók.

Ha mindenképp tesztet akarsz csinálni azt a menszeszed után csináld.

Amúgy mióta szeded a tablettát?

2009. jún. 12. 19:41
 5/12 anonim ***** válasza:
Utolsó: szerintem most kedzte és azért fosik ennyire. Meg naiv és mindent elhisz.
2009. jún. 12. 19:49
 6/12 A kérdező kommentje:
Hm... köszönöm a válaszokat! Az első levelet már elszedtem, volt a 7 napos szünet, meg a 2. levélből még 7 szemet szedtem. De csak a 7 napos szünet után élvezett belém először a barátom. Amúgy dátumra pontosan május 8-tól szedem.
2009. jún. 12. 20:04
 7/12 anonim ***** válasza:
64%
a gumi is 98%
2009. jún. 12. 20:24
 8/12 anonim ***** válasza:
szerintem ez nemhelyes h a tabletta semmit nem ér. rendesen kell szedni, és ha félős vagy akkor ne a leges legalacsonyabb hormontartalmút irasd fel.
2009. jún. 13. 01:32
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

"Mennyit ér a fogamzásgátló tabletta? Semmit?"

Mi az hogy semmit? Ezt provokációnak írod? :)

Pearl-indexről hallottál-e már? A tabi az elérhető legjobb védelem.

Tablettával 10 nő közül egy év alatt 0.1 - 0.5 lesz terhes. Azaz lefordítva 99,5%-99,9% esélyed van arra, hogy egy év alatt nem esel teherbe.

És hogy semmi nem tuti, arra itt ez az adat:

Sterilizációval 99,7%-99,9% az esély arra, hogy nem esel teherbe. Tehát meglepő módon még ez sem 100%.

Itt a pearl-index táblázat:

[link]

Ez azért elég tudományos, talán lehet hinni neki. Legalábbis jobban, mint a "barátnőimtől így meg úgy hallottam" történeteknek. Ha más nem azért, mert ez kissé reprezentatívabb felmérésen alapul. Ugyanis megeshet, hogy barátod anyukája véletlenül tényleg ismer 4 ilyen embert. És? Ebből mi következik? Megmondom: Semmi. Csak annyi, hogy ő ismer 4 ilyen embert... statisztikailag abszolút nem reprezentatív, csak magát is becsapja. De mindenki abban hisz, amiben akar. A viszonylag tudományosabb táblázat meg ott van, lehet nézegetni. Persze paranoiásak minél több módszert használjanak egyszerre. (Többet adóznak, lendítik a gazdaságot. Ha másért nem is, de ezért megéri 99,9% biztonságról 99,91%-ra váltani.)

2009. jún. 13. 02:03
 10/12 anonim ***** válasza:
54%

Hát ezt nem hiszem el, már megint azzal jön itt valaki, hogy csak 3 hónap után ad védettséget!!!Mondd már még légyszíves, hogy mégis honnan szedted ezt a baromságot???

A barátod anyukájának a barátnői pedig biztos elfelejtették azt is közölni, hogy esetleg kihagytak egy tablettát vagy hasmenésük volt és nem úgy jártak el utána ahogy kell!! Én 5 éve szedem, a mensim első napján kezdtem, azt írta a betegtájékoztató, hogy az első szemtől véd!Nem is vártunk vele és tessék, még mindig nem vagyok terhes! Emellett a párom mindig bennem megy el, hisz akkor minek szedném, ha ezt az élvezetet is kihagynánk!!!Ez a lényege, hogy felszabadultan élvezheted a szexet, nem kell félned! Tesztelned teljesen felesleges, mert nem hinném, hogy terhes vagy!

2009. jún. 13. 10:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!