Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Eseményutáni tabletta használa...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Eseményutáni tabletta használata után 1 hétre megjött. Még lett volna hátra 2 hét. Ez normális?

Figyelt kérdés
2012. márc. 18. 09:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Normális, hogy korábban jött meg, de az nem, hogy nem is olvastad a tájékoztatót és az orvosod sem szólt erről. Kontrollra se hívott vissza a doki?
2012. márc. 18. 09:36
 2/12 anonim ***** válasza:
az eseményutáni tablettának elég magas a hormontartalma, így nincs kizárva, hogy attól van.
2012. márc. 18. 09:36
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
esemény utáni tabletta úgy működik,hogy vérzést okoz és leválik a nyálkahártya.Így ha lett is volna megtermékenyített petesejt, az nem tud beágyazódni. Tehát igen,ez a normális
2012. márc. 18. 09:56
 4/12 anonim ***** válasza:
utolsó: a régiek így működtek, a mostaniak már nem, azok már másképp akadályozzák meg a beágyazódást. (pl peteérés illetve a megtermékenyítés megakadályozásával) és rá is van írva pl az Escapelle használati utasítására, hogy utána a vérzésnek normális időben kell megjönnie. nem tudom, hogy te mit vettél be, de el kellett volna olvasnod a használati utasítást, ott tuti benne van a hatásmechanizmus, meg ez is.
2012. márc. 18. 10:17
 5/12 anonim ***** válasza:
utolsó: az esemény utáni hogy tudja megakadályozni a megtermékenyítést ha már meg van termékenyítve a petesejt??
2012. márc. 18. 10:40
 6/12 anonim ***** válasza:

[link]

Az ovulációt gátolja/késlelteti hatékonyan, a beágyazódást kevésbé.

2012. márc. 18. 11:06
 7/12 anonim ***** válasza:
ha már meg van termékenyítve, akkor nem igazán tud már hatni. de a mostaniak már nem okoznak nyálkahártya lelökődést. legalábbis az Escapelle nem.
2012. márc. 18. 12:13
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Escapelle-t írt fel az orvos. Nem rendelt vissza kontrollra,annyit mondott,ha három héten belül nem jön meg,menjek vissza,és már ki is ment a rendelőből,pedig lett volna még pár kérdésem hozzá...

A tájékoztatót elolvastam,de úgy emlékszem azt írta,hogy rendes időben kell megjönnie,de most mégis megjött. Ezért aggódom egy kissé,és kérdeztem meg,hogy normális-e...De ezek szerint eltérőek a vélemények. Csak gyerek ne legyen...

2012. márc. 18. 19:17
 9/12 anonim ***** válasza:
5%

"Csak gyerek ne legyen..."?

Mégis mire számítasz? Ha szexelsz az benne van hogy becsúszik. Nyilván ha érett felnőtt nő lennél, ilyen meg sem fordulna a fejedben!

2012. márc. 18. 19:43
 10/12 A kérdező kommentje:

Valószínűleg azért nyúltam egy baleset után eseményutánihoz,hogy ne legyen gyerek.

Már én se tizenéves vagyok,de mivel a körülmények nem lennének megfelelőek egy gyerek vállalásához,ezért inkább ne legyen. Nem véletlen védekezünk.

És ugye egy felnőtt nőtől több éves párkapcsolatban senki nem várja el,hogy ne sexeljen(ha nem akar gyereket)?

2012. márc. 18. 20:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!