Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Fogamzásgátlót úgy írt fel...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fogamzásgátlót úgy írt fel nekem az orvos hogy nem küldött előtte vérvételre. Nem baj?

Figyelt kérdés

2012. febr. 24. 17:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Szerintem baj, de az orvos tudja.
2012. febr. 24. 17:36
 2/11 anonim ***** válasza:

A vérvétellel csak azt szokták megnézni, hogy rendesen működik-e a májad és a veséd, azaz hogy egyáltalán szedhetsz-e bármiféle hormonális fogamzásgátlót.

Ezen kívül, ha volt trombózis a családban, akkor szoktak kérni olyan vizsgálatot, amellyel kimutatják, hogy van-e genetikai hajlamod rá. Ugyanis ha van, akkor jó eséllyel néhány hónapon belül trombózist kapsz.

Ha pár hónapon belül volt vérvételed (rutin labor), és rendben voltak az értékeid, akkor az orvos nem fog másikat kérni.

Ha nincs nem túl régi papírod, akkor azért nem ártott volna elküldenie...

De a háziorvostól is kérhetsz rá beutalót.

A trombózis hajlamot meg csak indokolt esetben végzik ugye, különben tudtommal fizetős. Bár szerintem érdemes rászánni a pénzt, mert azért egy trombózisba bele is lehet halni.

2012. febr. 24. 20:03
 3/11 A kérdező kommentje:
köszönöm.Igen , jobbnak látom akkor elmenni vérvételre.
2012. febr. 24. 20:52
 4/11 anonim ***** válasza:

Hiába mennél el most vérvételre, mivel az orvos abból azt nem látja, hogy hogyan reagál a szervezeted a gyógyszerre.

Tehát kb 3 hónap tabi-szedés után jó ha beutal egy vérvételre, akkor már egyértelműen látszik, ha nem jó a májad, vagy bármi bajod van tőle.

De előtte teljesen felesleges, semmit sem fog megtudni belőle.

2012. febr. 25. 21:20
 5/11 anonim ***** válasza:

"De előtte teljesen felesleges, semmit sem fog megtudni belőle."

Azért ez nem igaz.

Ha alapból nem jól működik a mája pl., akkor el sem kezdhetné....

2012. febr. 25. 21:27
 6/11 anonim ***** válasza:

Ahhoz nagyon rossz májműködés kell, hogy bármilyen gyógyszerszedés, alkoholfogyasztás nélkül kimutassa a vérvétel. Ilyen rossz májműködés esetén a szemfehérje is teljesen sárga már.

De ha ez az állapot nem áll fent, akkor tényleg csak gyógyszerszedés közben lehet kimutatni a rossz májműködést.

Tehát kérdező, ne aggódj, 3 hónap tabi-szedés után menj el vérvételre, és kiderül minden.

2012. febr. 25. 21:47
 7/11 A kérdező kommentje:
köszi, de azt nem értem hogy akkor ismerőseimet miért küldte el az orvosuk?
2012. febr. 26. 10:48
 8/11 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy nem feltétlen a májműködését nézte. Pl volt a családban olyan betegség, vagy bármi, amit ki lehet mutatni a vérvétellel tabiszedés előtt is.

Ha neked nem volt a családodban pl agyvérzés, trombózis, szívproblémák, akkor nem kell elküldenie szedés előtt.

2012. febr. 26. 12:49
 9/11 anonim ***** válasza:
73%: Tudtommal a bilirubin érték 17-ig normális, a szemfehérje elszíneződése meg 34 körül kezdődik.
2012. febr. 26. 14:40
 10/11 anonim válasza:
Én pórul jártam, mert engem nem küldött a doki sehova a tabletta kiírása előtt! Két hónap után abbahagytam a tablettát, és még jó, hogy akkor a háziorvosom elküldött laborba, és ott kiderült, hogy igen nagy károkat okozott a májamban csupán két hónap alatt! Még jó, hogy nem szedtem tovább! Sztem mindenkinek aki tablettát szed érdemes lenne legalább fél évente laborba mennie, hogy megtudja nincs e valami baj.
2012. febr. 26. 20:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!