Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fogamzásgátló mellékhatásai?
Én meleg vagyok, de csajjal is szívesen csinálnám. Jöhetek? :) 17/f
Viccen kívül... tényleg :D
Ilyen nincs hogy hormonproblémára fogamzásgátlót írnak fel. A fogamzásgátló egy MÉREG!
A mellékhatás széles spektrumú, a trombózistól egészem a hajhullásig, hízás, fejfájás, hasmenés, gyomorproblémák. 15 évesen biztos nem szednék fogamzásgátlót!
utolsó:
nemigaz polipkarú dagadt rája lesz :D
"A fogamzásgátló egy MÉREG! "
Jaj. Meg az alkohol. Meg a cigaretta. Meg a chips. Meg a levegővétel Budapest belvárosában.
"A fogamzásgátló egy MÉREG! "
Akkor ezek szerint azok a hormonok is mérgek, amik a női szervezetben vannak, hiszen a fogamzásgátlóban találhatók azok analógjai :D Azért butaságot ne beszéljünk. Sokféle hormonproblémára megoldást jelenthet (pl. nekem belső vérzéssel fenyegető petefészekcisztára írták fel 16 évesen), még 15 évesen is, feltéve, ha nem 1-2 éve menstruál. A mellékhatások le vannak írva az adott gyógyszer betegtájékoztatójában, vagy előjönnek, vagy nem. Manapság jellemzően annyira alacsony a hormontartalmuk, hogy nagyon ritkán lép fel hízás.
Ezek szintetikus hormonok!Marhára egészséges, ha valami megakadályozza a peteérést, és még a vivőanyagok is!
Petefészek cisztára fogamzásgátlót írtak fel? Azt is egy érdekes dolognak tartom!
15:13-kor válaszolónak: Hormontúltengésem van, két nőgyógyász is javasolta (köztük egy debreceni gyermeknőgyógyász is) a fogamzásgátló tablettát. A tabletta segít egyensúlyba hozni a hormonjaim működését. Én sem jókedvemből szeretném szedni, de rohamosan fakul az önbizalmam. Nagyon nyomasztó érzés, amikor tesin csupasz lábú lányok ugrálnak mellettem rövidnadrágban, én pedig a hosszúnadrágomban izzadok. A hormonproblémám miatt jobban is izzadok, ezért ezen a problémámon is tudna segíteni a tabletta.
Mellesleg mindenki (értelmes) válaszát köszönöm, jöhetnek még! :)
Azért kérdéses az, hogy pontosan milyen problémád is van, és milyen vizsgálatokat végeztek el.
Lehet, hogy lenne más megoldás is a problémádra.
Tudod pontosan a betegséged nevét?
Egyébként ha tényleg minden vizsgálatot megcsináltak és kell a tabletta, akkor kell.
Az alapvető vizsgálatokat (májfunkció, trombózis hajlam) el kell végezni, és ha az alapján minden oké, akkor szedni kell.
Egyébként alapvetően nem vagyok a tabletta híve. Nem is szeretném szedni, de lehet, hogy nekem is hasonló okok miatt muszáj lesz. De előbb teljesen körbejárom a dolgot, ha van más megoldás, hagyom a tablettát.
Ugyanis azt tudni kell, hogy a tabletta nem szünteti meg a hormonzavart, csak elfedi.
Addig, amíg szeded, addig elfedi a tüneteket, de az okot nem szünteti meg.
Tehát ha abbahagyod, akkor a problémák nagy vszínűséggel újra elő fognak jönni.
Ezért érdemes olyan megoldást keresni, ami az okot kezeli, nem a tünetet. Mert azzal hosszútávú eredményt érhetsz el.
Egyébként az összes mellékhatása fel van tüntetve a betegtájékoztatóban. El kell olvasni.
De mint mondtam, mérlegelni is kell. Néha a tabletta a kisebb rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!