Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Ez azt jelenti hogy a pár...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez azt jelenti hogy a pár nappal azelőtti spermium is megtermékenyíthet?

Figyelt kérdés

Tudom nem is olyan rég volt majdnem ugyanez a kérdés, nem én tettem fel így próbálok kapcsolatot teremteni, merthát egy új kérdést hamarabb elolvas mindenki mint egy régit.

Ha kihagyok egy Yadine tablettát az első héten a betegtájékoztató ezt írja.

"Ha a mulasztás előtti héten szexuális együttlétre került sor, a terhesség kockázata fennáll."

Ez azt jelenti hogy a pár nappal azelőtti spermium is megtermékenyíthet? Tehát ha én a gyógyszermentes napokon szeretkeztem a párommal és a levél első hetén kihagyok egy bogyit, akkor az az előző heti sperma termékenyít meg?

Meddig életképes egy sperma?

2009. jún. 1. 22:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%
Fura de például az én fogamzásgátlóm (Lindynette 20) nincs rá irva ezzel kapcsolatos tudnivaló. Most vagy a betegtájékoztató a hiányos, vagy nem tudom... Amugy ez a kérdés engem is érdekelne:)
2009. jún. 1. 22:09
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Ja de amúgy :

Élettartama a környezeti tényezőktől és a hőmérséklettől függ: 37°C-on 15-18 óra, 20°C-on 40-72 óra, a hüvelyben 2 óra (savanyú környezet), a méhben 25 óra, a petevezetékben 48 óra.

2009. jún. 1. 22:10
 3/11 A kérdező kommentje:
Én is Lindynette 20-ról váltok ezért lepődtem meg, hogy ebben ilyen is van :D
2009. jún. 1. 22:12
 4/11 anonim ***** válasza:
Az a lényeg, hogyha kimaradt 1 vagy több szem, akkor legalább egy hétig más (nem hormonális) fogamzásgátlási módszert kell alkalmazni! A ti gyógyszeretek papírján elég hülyén fogalmazták meg, igaz, én tri regolt szedek, de ez a logikus h mindegyiknél mulasztás esetén máshogy is kell védekezni (1HÉTIG).
2009. jún. 1. 22:13
 5/11 A kérdező kommentje:

Azt értem hogy utána védekezni kell, azzal nincs is gond, de ez azt írja hogy ha ELŐTTE való héten volt kapcsolatom terhes lehetek.

Pontosan nekem így írja:

Egy filmtablettát hagyott ki az első héten

Vegye be a kihagyott tablettát, amint az eszébe jut (még akkor is, ha ez két tabletta egy időben történő bevételét jelenti), és a következő tablettákat a szokásos időben vegye be. Alkalmazzon kiegészítő fogamzásgátló módszert a következő 7 nap alatt pl. óvszert. Ha a mulasztás előtti héten szexuális együttlétre került sor, tudomásul kell vennie, hogy a terhesség kockázata fennáll. Ebben az esetben forduljon orvosához.

2009. jún. 1. 22:19
 6/11 anonim ***** válasza:
mivel a spermák 3-5 napig életképesek, és ezalatt az idő alatt bármikor találkozhatnak a petesejttel utólag is bekövetkezhet az ovuláció, ha csak fél napon belül nem pótlod a kiamaradt szemet, és nem olyan régóta szedsz gyógyszert. De van kis esélye hogy akár teherbe is eshetsz, bár kicsi rá az esély h terhes lennél.
2009. jún. 1. 22:21
 7/11 anonim ***** válasza:

nos, két bogyót semmi esetre sem szabad egyszerre bevenni, az nem jó a szervezetnek, és csak 12 órán belül lehet csak pótolni, azon túl már nem kell behozni a lemaradást. Csodálom h ilyen butaságot írtak a papírra.

Amúgy egyszerre úgysem hat két gyógyszer, mert a második szem már felesleges erre az időre, és úgyis kiürül a szervezetből, mint ahogy aki egy nap nem cigizik, annak sem érdemes másnap dupla annyi adagot bepótolni egyszerre, és a feles c vitamin is ki szokott ürülni, tehát kárbavész.

Utólag meg hiábam ondják hogy védekezz más módszerrel is, mert ha a kihagyott szem miatt fogsz teherbe esni a már bennedl évő spermáktól, akkor utána nem oszt nem szoroz a gumi, olyan mintha egy terhes nőnének mondanák azt hogy védekezzen, hátha lesz a bébinek ikertesója, pedig ez lehetetlen :)

2009. jún. 1. 22:25
 8/11 anonim ***** válasza:

ennyit tesz a tabi 99,99% védettsége...teljes mértékben egyetértek az utolsó hsz-val..

amúgy meg ha már egyszer tabit szedsz és hormonokkal tömöd a tested, akkor tedd azt felelősséggel és pontosan...

2009. jún. 1. 22:34
 9/11 A kérdező kommentje:

Hát most megkérdeztem egy online orvost aki így reagált:

Úgy ahogy van ez egy nagy marhaság, de a hídon akkor kell átmenni, ha legalább a folyóhoz értünk. Kérem ne vegyen a nyomorra előleget, minden helyzetre úgysem tud felkészülni sohasem.

Most akkor egy orvosnak higgyek vagy a betegtájékoztatónak :D Na meg elég érdekes a stílusa :(

2009. jún. 1. 22:35
 10/11 A kérdező kommentje:
Teszem én pontosan de sajnos mindig számolni kell azzal hogy valami probléma adódik ami miatt nem tudom bevenni! De legalább én felelőséggel elolvastam elejétől a végéig a betegtájékoztatót és arról kérdezek amit nem értek és nem arról ami egyértelműen le van írva benne. Pl hogy mikortól hat :D
2009. jún. 1. 22:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!