Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez azt jelenti hogy a pár nappal azelőtti spermium is megtermékenyíthet?
Tudom nem is olyan rég volt majdnem ugyanez a kérdés, nem én tettem fel így próbálok kapcsolatot teremteni, merthát egy új kérdést hamarabb elolvas mindenki mint egy régit.
Ha kihagyok egy Yadine tablettát az első héten a betegtájékoztató ezt írja.
"Ha a mulasztás előtti héten szexuális együttlétre került sor, a terhesség kockázata fennáll."
Ez azt jelenti hogy a pár nappal azelőtti spermium is megtermékenyíthet? Tehát ha én a gyógyszermentes napokon szeretkeztem a párommal és a levél első hetén kihagyok egy bogyit, akkor az az előző heti sperma termékenyít meg?
Meddig életképes egy sperma?
Ja de amúgy :
Élettartama a környezeti tényezőktől és a hőmérséklettől függ: 37°C-on 15-18 óra, 20°C-on 40-72 óra, a hüvelyben 2 óra (savanyú környezet), a méhben 25 óra, a petevezetékben 48 óra.
Azt értem hogy utána védekezni kell, azzal nincs is gond, de ez azt írja hogy ha ELŐTTE való héten volt kapcsolatom terhes lehetek.
Pontosan nekem így írja:
Egy filmtablettát hagyott ki az első héten
Vegye be a kihagyott tablettát, amint az eszébe jut (még akkor is, ha ez két tabletta egy időben történő bevételét jelenti), és a következő tablettákat a szokásos időben vegye be. Alkalmazzon kiegészítő fogamzásgátló módszert a következő 7 nap alatt pl. óvszert. Ha a mulasztás előtti héten szexuális együttlétre került sor, tudomásul kell vennie, hogy a terhesség kockázata fennáll. Ebben az esetben forduljon orvosához.
nos, két bogyót semmi esetre sem szabad egyszerre bevenni, az nem jó a szervezetnek, és csak 12 órán belül lehet csak pótolni, azon túl már nem kell behozni a lemaradást. Csodálom h ilyen butaságot írtak a papírra.
Amúgy egyszerre úgysem hat két gyógyszer, mert a második szem már felesleges erre az időre, és úgyis kiürül a szervezetből, mint ahogy aki egy nap nem cigizik, annak sem érdemes másnap dupla annyi adagot bepótolni egyszerre, és a feles c vitamin is ki szokott ürülni, tehát kárbavész.
Utólag meg hiábam ondják hogy védekezz más módszerrel is, mert ha a kihagyott szem miatt fogsz teherbe esni a már bennedl évő spermáktól, akkor utána nem oszt nem szoroz a gumi, olyan mintha egy terhes nőnének mondanák azt hogy védekezzen, hátha lesz a bébinek ikertesója, pedig ez lehetetlen :)
ennyit tesz a tabi 99,99% védettsége...teljes mértékben egyetértek az utolsó hsz-val..
amúgy meg ha már egyszer tabit szedsz és hormonokkal tömöd a tested, akkor tedd azt felelősséggel és pontosan...
Hát most megkérdeztem egy online orvost aki így reagált:
Úgy ahogy van ez egy nagy marhaság, de a hídon akkor kell átmenni, ha legalább a folyóhoz értünk. Kérem ne vegyen a nyomorra előleget, minden helyzetre úgysem tud felkészülni sohasem.
Most akkor egy orvosnak higgyek vagy a betegtájékoztatónak :D Na meg elég érdekes a stílusa :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!